avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cautiune calculata eronat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cautiune calculata eronat

Am inaintat o contestatie in anulare cu suspendare a executarii silite si am primit citatie sa depun cautiune .Problema e ca suma e mult mai mare decat cea calculata de mine conform art 718 (1000 lei +5% pt ce depaseste 10000 lei).
Ce pot face , se poate contesta cuantumul cautiunii?
A doua intrebare e: daca nu platesc cautiunea se judeca contestatia in anulare?
Multumesc,
cu stima Vasile
Art. 719 alin. 2 C.pr.civ. spune ca nu se poate dispune asupra unei suspendari decat cu plata unei cautiuni.
Daca dvs apreciati ca instanta a calculat gresit, faceti calculul cf. art. 719 si depuneti cautiunea urmand ca la primul termen, daca instanta apreciaza ca nu a fost achitata cautiunea la valoarea corecta sa poata acorda un termen pentru complinirea acestei obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie: vreau sa depun o contestatie la executare impotriva deciziei de instituire a masuri asiguratorii si impotriva ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Art.468 , alin 5 aplicare steflea steflea Buna seara , Raspuns urgent pentru urmatoarele intrebari : 1. contestatie la executarea silita , respinsa la prima instanta , am declarat apel , in termenul ... (vezi toată discuția)