avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Durata procedurii din jurisdicția administrativă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Durata procedurii din jurisdicția administrativă

Hotărârea unei instituții cu jurisdicție administrativă a sosit la mai bine de 5 luni de la înregistrarea plângerii, deși s-au trimis doar înscrisuri, iar judecarea cazului s-a făcut în lipsa părților. Dacă cererea ar fi fost introdusă în justiție, se prea poate să fi durat judecarea dosarului mai puțin timp.

În ce mod poate fi contestată durata excesivă a procedurii, în condițiile în care hotărârea instituției a fost comunicată și reclamantul e în termen să o conteste la instanța de contencios administrativ?
Cel mai recent răspuns: Luci321 , utilizator 18:57, 27 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Soluția nu va mai fi neapărat contestată, căci există și o acțiune în instanță cu același obiect ca al dosarului jurisdicției administrative, dar durata - da. Am văzut că instituția respectivă (creată ca o alternativă la curțile de judecată), în mod repetat, rezolvă cu întârziere dosarele, întârziere ce poate fi chiar mai mare decât dacă s-ar judeca dosarul într-o instanță de judecată, în condiții similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre termenul rezonabil (durata proceselor) Statescu Statescu Buna ziua! As vrea sa stiu [b]daca in Romania exista vreun art. de lege in temeiul caruia te poti adresa justitiei pentru durata excesiva a proceselor[/b]. ... (vezi toată discuția)
Ajutooor! ce ma fac ? am pierdut procesul ? iinst iinst Am trimis aseara, la ora 2,10 de pe email-ul meu o Cerere precizatoare la instanta de judecata. Astazi dimineata, la ora 9 un fax catre instanta cu aceleasi ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu casa de sanatate smeagull smeagull Buna ziua, Ca angajator, trebuie sa dau in judecata casa judeteana de asigurari de sanatate, pentru a recupera unele indemnizatii de concediu medical al ... (vezi toată discuția)