avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai putin) in urma divortului

Buna ziua,

Am urmarit cateva discutii referitoare la partajul bunurilor comune.
Cum as putea sa termin o poveste nefericita cu sotia mea (fara venituri-sotia mea a refuzat de fiecare data sa se angajeze pe motiv ca nicio meserie nu este potrivita pentru o "doamna" ca ea) incat munca mea sa nu fie impartita jumatate - jumatate deoarece ea nu a avut nicio contributie pentru apartamentul cumparat si casa de la tara ce am contruit-o numai din resurse proprii - serviciu si venituri suplimentare rezultate din servicii independente pe baza de contract, deci pot dovedi toate veniturile, am toate facturile pentru toate bunurile cumparate.
Va rog un sfat (am stat de vorba cu 2 avocati ce ma pun mai mult in incurcatura decat sa am o solutie clara).
Din pacate, nu avem copii impreuna, ea are un baiat din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 17:34, 21 Septembrie 2016
Da, multumesc, este o solutie cu banii dar bunurile insumeaza peste doua sute de mii de euro.
Cum sa mai ai incredere in institutia asta a casniciei cand visezi atatea ca elev, student...ajungi ceea ce ti-ai propus , visat...si te trezesti santajat de un om pe care l-ai crezut jumatatea ta, ca iti "fura" visele, anii de scoala, dorinta de reusita, casa visata...si siguranta financiara numai ca...ii s-a "luat".
Casa, conform extraselor de cont, contractului de constructie e platita exclusiv de mine (cu toate ca banii sunt bunuri comune). Veniturile ei se ridica la cateva mii (poate 18000 lei pe an...oricum la finante mereu e "zero" profit) iar eu am 87000 euro pe an.
E corect atunci 50-50%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)