avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna ziua,
In urma unei actiuni in instanta avand drept scop incadrarea in grupa 2 (Doi) de munca " conditii deosebite" instanta de judecata a hotarat: 1-Obliga paratul MApN sa recunoasca si sa acorde grupa a II-a de munca reclamantului. 2-Obliga paratul MApN sa elibereze adeverinte referitoare la grupa de munca.
Am depus dosarul de pensie la care am atasat si adeverinta referitoare la grupa de munca,insa, aceasta nu poate fi luata in calcul intrucat MApN refuza sa plateasca asigurarilor sociale pentru perioada in care am fost incadrat in grupa 2(doi) ca urmare "Sentintei instantei de judecata" Ce trebuie facut in aceasta situatie? era necesar ca instanta de judecata sa precizeze si obligativitatea platii catre asigurarile sociale pentru perioada in care am fost incadrat in grupa 2(doi) ?
Va multumesc,
Lefter
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 18:22, 20 Noiembrie 2016
CJP va emite decizie de pensionare conform documentelor avute la dispozitie in dosarul de pensionare. Nu are cum sa ia in calcul alte conditii decat cele pentru care s-a platit CAS.
MApN are in vedere hotararea instantei pentru a va incadra in conditii deosebite si pentru care a platit probabil, CAS.
Daca este o greseala in hotararea instantei legat de incadrarea in grupa de munca, numai instanta poate face rectificarea.
Dupa parerea mea, incurcatura pleaca de la hotararea instantei de judecata. Poate este necesar sa reveniti la instanta, practic sa o luati de la capat.
Va multumesc si va doresc multa sanatate,
Lefter
Buna ziua,
Revin cu amanunte in data de 18.11.2016 am primit scrisoare de la CJP prin care sunt anuntat ca vor clasa dosarul de pensie daca angajatorul nu trimite deciziile rectificative in termen de 10 zile
-E posibil asa ceva ?
Dosarul l-am depus in luna iulie.Este clar ca angajatorul nu vrea sa emita acele decizii reftificative nici acum si nici peste un an, doi sau zece, Am cerut casei judetene sa emita decizia fara a lua in calcul perioada 2001-2010
Ce e de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc,
Lefter
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
tlefter, utilizator
Din pacate, nu prea aveti ce face, eventual sa mai insistati la angajator pentru emiterea deciziilor rectificative. Depuneti o copie dupa adresa primita de dvs. de la CJP, cu nr. de inregistrare/ data. Respectiva adresa ar fi trebuit trimisa de CJP si la angajator.
Puteti apela la un executor judecatoresc, dar nu pot aprecia rezultatul. Oricum, ar fi de durata.
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns,insa, intrebarea ramane;
-CJP nu trebuie sa-mi emita decizia de pensie ?
Dupa cum observati sentinta instantei este ignorata de angajator, In aceste conditii eu nu am un cadru legal pentru o actiune in instanta, pe cine si pentru ce motive ?
Multumesc,
Lefter

Alte discuții în legătură

Incadrare grupa ii de munca Brokeru22 Brokeru22 Mama lucreaza in cadrul unui Serviciu de Ambulanta. Munca desfasurata in perioada martie 1990-aprilie 2001 a fost incadrata in grupa II de munca, are ... (vezi toată discuția)
Gr.i de munca vs conditii speciale ContSters42179 ContSters42179 Buna seara! Caz: peste 200 de persoane au lucrat pana la 01.04 2001 in cadrul sectiei Turnatorie (otel si fonta), gr.I de munca. Tot de la aceasta data firma ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca robertsega32 robertsega32 am avut proces cu un fost angajat care a solicitat acordarea grupei de munca. procesul a fost cvastigat de angajat. acum au solicitat si alti fost muncitori, ... (vezi toată discuția)