avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune de pe un teren intabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune de pe un teren intabulat

Buna ziua,
Am mostenit un teren extravilan de la tatal nostru ( succesiune facuta si intabularea facuta pe intreaga suprafata si pe toti mostenitorii). Unul dintre mostenitori doreste sa-si vanda partea lui si implicit iesirea din indiviziune. Ceilalti sunt de acord cu iesirea din idiviziune la notar dar din cauza ca se intarzie cu actele necesare ( doi dintre mostenitori sunt plecati in strainatate) cel care vinde vrea sa inainteze actiune de iesire din indiviziune in instanta.
Intrebari:
- la ce instanta se poate deschide atiunea ( terenul se afla in alt judet )?
- cine plateste taxele de judecata ( taxa de timbru, eventual expertul, avocatul etc.)
la legislatia actuala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:04, 19 Septembrie 2016
Daca vrrea sa stea 3 ani intanta, placerea d-;ui.Procedura de citare cu strainatatea dureaza de 3 ori mai mult decat normal.Cine pierde procesul plateste taxele suportate de partea adversa, in cazul acesta se vor compensa cheltuielile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza imobil mango mango Printr-un certificat de mostenitor detin 3/8 cota indiviza dintr-un imobil (un apartament de 2 camere). As dori sa vand aceasta parte sau sa obtin despagubirea ... (vezi toată discuția)
Separare de succesiune Cik22 Cik22 Bună ziua, Nu este cel mai potrivit titlu pentru acest subiect însă sper să mă fac înțeles și totodată adresez rugămintea de a primi răspunsuri ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament guga guga Buna ziua Am urmatoarea intrebare. In urma succesiuni dupa ce mama a decedat, tatalui ii revine 50 % din apartament iar restul se imparte intre 2 frati. Tatal ... (vezi toată discuția)