Buna ziua.
Am urmatoarea intrebare:
Intrucat la mine in familie exista riscul de succesiune cu nabadai (respectiv 2 fete ale sotului din casatoria precedenta si baiatul meu din alta casatorie, infiat de actualul sot), as vrea sa stiu ce se intampla cu o masina trecuta pe numele meu ( deci bun dobandit in timpul casatoriei) dar platita integral sau partial de fiul meu.
Ideea este ca as vrea ca masina sa nu fie obiect de litigiu.
Multumesc mult.
Masina abia urmeaza sa fie cumparata si initial am vrut s-o trec pe numele lui, numai ca are si el masina si apartament proprietate personala. Apartamentul nostru e tot pe numele lui, cu drept de uzufruct viager pt sotul meu si pt mine. Mi s-a parut cam mult sa trec si masina tot pe numele lui...
Poate am fost putin confuza, simplific intrebarea. O masina care URMEAZA sa fie cumparata din contul bancar al baiatului, dar trecuta pe numele meu, face obiectul mesei succesorale?
Daca banii sunt dati cu titlu de imprumut, masina este considerata bun comun si poate intra in masa succesorala. Daca banii sunt dati cu titlu de donatie, cadou, masina este bun propriu si nu intra in masa succesorala. Ideal ar fi sa se faca precizarea cu privire la suma de bani pe care o primiti.