LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Am urmatoarea situatie:
Casatorita in 2013 cu un roman, cetatean canadian ( casatorie incheiata in Montreal la un notar). Dupa intoarcerea in Ro am incercat transcrierea certificatului de casatorie, dar, surpriza, functionarele din cadrul serviciului de stare civila mi-au spus ca e imposibil deoarece divortul sotului meu( admis in conditiile legii canadiene) nu fusese inregistrat in Ro, ceea ce facea imposibila inregistrarea casatorie.
Avand in vedere situatia, acesta mi-a trimis o procura pentru a incepe procedura de exequatur ( recunoasterea divortului din Canada de catre autoritatile romane).
Din cauza unor probleme familiale relatia noastra s-a deteriorat in scurt timp, astfel ca am luat decizia sa ne despartim. Divortul introdus de el in Canada a durat mult, judecatorul avand niste dubii, dar dupa un an a fost admis.
Problema mea consta in faptul ca acesta nu doreste sa imi transmita hotararea de divort.
Viata mea s-a schimbat in bine. Intrebarea mea este: Ma pot casatori in Ro avand in vedere imposibilitatea recunoasterii casatoriei din Canada si ulterior, divortului( din motivele expuse)?
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.