avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie in Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie in Canada

Am urmatoarea situatie:
Casatorita in 2013 cu un roman, cetatean canadian ( casatorie incheiata in Montreal la un notar). Dupa intoarcerea in Ro am incercat transcrierea certificatului de casatorie, dar, surpriza, functionarele din cadrul serviciului de stare civila mi-au spus ca e imposibil deoarece divortul sotului meu( admis in conditiile legii canadiene) nu fusese inregistrat in Ro, ceea ce facea imposibila inregistrarea casatorie.
Avand in vedere situatia, acesta mi-a trimis o procura pentru a incepe procedura de exequatur ( recunoasterea divortului din Canada de catre autoritatile romane).
Din cauza unor probleme familiale relatia noastra s-a deteriorat in scurt timp, astfel ca am luat decizia sa ne despartim. Divortul introdus de el in Canada a durat mult, judecatorul avand niste dubii, dar dupa un an a fost admis.
Problema mea consta in faptul ca acesta nu doreste sa imi transmita hotararea de divort.
Viata mea s-a schimbat in bine. Intrebarea mea este: Ma pot casatori in Ro avand in vedere imposibilitatea recunoasterii casatoriei din Canada si ulterior, divortului( din motivele expuse)?
Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
amuliu, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie in canada, divort in romania richard1977 richard1977 Buna ziua, doresc ca sa va expun pe scurt cazul meu. Sunt cetatean roman, am fost in Canada pentru o perioada de 4 luni cu viza turistica. Acolo am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Recunoastere in romania a divortului pronuntat in canada alterniko alterniko Buna ziua, As dori cateva informatii privind procedura de recunoastere de catre statul roman a divortului pronuntat in strainatate. Iata situatia pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! căsătorie încheiată in romania, divorț in canada. ... AvramescuL AvramescuL Buna ziua! Căsătorie încheiată in Romania, divorț in Canada. Amândoi cetățeni români și canadieni. Fără nume schimbate după căsătorie, totul ... (vezi toată discuția)