avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului.
In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de infiintare a popririi asupra salariului acesteia - un credit neplatit, nu are nimic de a face cu pensia alimentara.
Avand in vedere pensia alimentara nu e o suma poprita din salariul acesteia, cum trebuie sa procedez in cazul popririi in cauza?
1. Ii popresc 1/3 din venituri, fara sa tin cont de faptul ca plateste pensie alimentara? (Pt ca firma nu a primit adresa de infiintare a popririi pt pensie)

2. II fac poprire asupra salariului, tinand cont de plata pensiei alimentare…adica 1/3 din salariu tin cont ca si cum i-as directiona catre plata intretinerii copilului + diferenta ½ (cat pot maxim sa ii fac poprure) - 1/3 = poprire BEJ?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 08:38, 22 Septembrie 2016
Poprirea poate fi pe o parte mai mica de salariu daca salariata va contesta executarea si va motiva ca plateste pensie1/4. Conteaza pt reusita care e suma cu care ramane.
Intrebare- daca copilul locuia cu ea si era in intretinerea ei, ii retineati mai putin ? Nu. E acelasi lucru.
Hot nu va e opozabila si nu e in executare silita pt ea.
sfatuiti-o sa faca contestatie, poprirea pe 1/3 nu e batuta in cuie.. in lege scrie " pana la "
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Am inteles! Va multumesc frumos pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)
Poprire Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Avem o hotarare judecatoreasca prin care se dispune ca unui angajat sa ii fie poprit un procent din salariu pentru pensie alimentara. Intrebarile ... (vezi toată discuția)