avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Instalatie de ventilare care scoate zgomot
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Instalatie de ventilare care scoate zgomot

Problema mea suna cam in felul urmator: un proaspat restaurant, deschis, a instalat un sistem de ventilatie si climatizare ( adica o cutie de 1 metru cub, aproape,arata ca un congelator imens) la o distanta de 4 metri, in lateral, de geamul locuintei mele, dar nu pe peretele blocului meu , ci , cel vecin!( blocurile amandoua sunt foarte aproape unul de altul fiind despartite de un gol de 3 metri).Acest ventilator scoate un zgomot deranjant enorm, il deschide la 8 dimineta si merge pana la ora 22 incontinuu. 1- am discutat cu proprietarul, fara nici un rezulat.
2-am reclamat la dsv, au facut masuratorile cu aparatul lor de masurat zgomotul, cu geamurile INCHISE, ca asa au zis ei ca e stasul de lege) si au iesit 31 de decibeli cu geamurile inchise.....curios de ce nu sau facut si masuratori cu geamul deschis, ca sareau de 50 decibeli, deci nici o masura sau sanctiune din partea dsv
3-am facut reclamatie la inspectia in constructie , si am cerut daca aparatul de ventilatie, climatizare are autorizatie de constructie sau vreu fel de autorizare.Raspunsul lor a fost ca , restaurantele nu au nevoie de autorizare ptr astfel de aparate de climatizare...ca ele se permit montarea si fata autorizare.
intrebare: unde sa mai fac reclamatie oameni buni, am fost si in audienta la primar si viceprimar, si au zis ca nu se pot baga peste un act de la dsv , care a constatat ca valorile nu depasesc legal parametrii, ca astfel ei ar incalca legea, si ca legea trebuie respectata in tara romaneasca.
Sunt disperat, toata vara am stat cu geamurile inchise, nu pot deschide geamurile ca e un zgomot asurzitor
Pe aceasta cale rog daca imi puteti da cateva sfaturi unde sa mai merg sa am liniste in casa (la GARDA DE MEDIU? sau la mediator , sa dau in judecata restaurantul? care ar fi articolul de lege? pe cale civila? cat ar dura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: macgyverx86 , utilizator 17:08, 10 Aprilie 2018
Nu prea aveti multe sanse de reusita nici in instanta daca exista un document oficial care atesta ca masuratorile de zgomot efectuate se incadreaza in limita maxim admisa la marginea locatiei restaurantului.
O solutie ar fi sa va montat dvs. un aparat de climatizare.
Puteti face o sesizare la Agentia de mediu pentru poluare fonica, sa va convingeti de justetea masuratorilor facute de catre DSP.
agentia de mediu , au si ei competenta de masurare a zgomotului?, sau doar cei de la dsv? cei de la mediu, nu au sa ma directioneze inapoi spre dsv?
Atat timp cat exista document emis de catre autoritatea de sanatate publica ca zgomotul este in limitele legal prevazute,va aflati intr-un cerc vicios
Indiferent la ce autoritate veti apela,reprezentantii restaurantului vor prezenta documentul emis de sanepid
Legal, Agentia de mediu se ocupa de poluarea fonica. In cazul dvs. poate fi vorba de poluare fonica in conditiile amplasarii echipamentului zgomotos in exteriorul locatiei restaurantului.
Este posibil ca Agentia de mediu sa nu dispuna de aparatura pentru masurarea zgomotului.
am facut si la AUTORITATEA DE MEDIU reclamatie....raspunsul lor a fost . ca sa dispus solutionarea de catre DIRECTIA DE SANATATE DIN TERITORIU...
Vreau sa l actionez in judecata, ca e ultima solutie ...Credeti ca , daca as avea un proces pe rol cu restaurantul respectiv, si as emite un certificat de grefa,, in care se arata ca suntem in disputa unui proces,, as putea sa l oblig pe administratorul restaurantului, sa inchida acel sistem de ventilatie cel putin pe durata procesului?

Alte discuții în legătură

Restaurant cu sistem de evacuare/hota zgomotoasa si mirosuri neplacute macgyverx86 macgyverx86 Buna ziua, Locuiesc la etajul patru, intr-un bloc de patru etaje. In cladirea invecinata (parter + etaj + mansarda), la aproximativ cinci metri departare ... (vezi toată discuția)
Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa ... Liliana0811 Liliana0811 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa mea s-a construit cladirea unui restaurant fara sa ne ceara acordul (suntem vecinii cei mai ... (vezi toată discuția)