avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: la mica ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa ...

Buna ziua
Situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa mea s-a construit cladirea unui restaurant fara sa ne ceara acordul (suntem vecinii cei mai apropiati).Intre timp au adaugat si o terasa deschisa. Acum sustin ca au acordul vecinilor, dar 3 din vecinii cei mai apropiati nu am semnat. Restaurantul respectiv a incheiat activitatea acum 2 ani dar de curand, in aceasi cladire a deschis o alta firma de organizare de evenimente. Avand terasa deschisa zgomotul depaseste cu mult nevelul suportabil. Masurarea decibelilor a fost facuta in urma cu cativa ani (pe timpul vechiului restaurant) , in conditiile dorite de proprietar ( muzica nivel mediu, geamuri inchise) iar ei sustin ca au aprobare, in ciuda faptului ca este o terasa deschisa si geamurile se deschid in curtea vecinului (care s-a mutat dupa costruirea restaurantului, deci nu a trebuit sa-si dea acordul). Intrebarea mea este daca putem obtine anularea autorizatie de functionare a restaurantului, deoarece vecinii actuali nu sunt de acord iar legea nu permite organizarea de evenimente in terase deschise .Mentionez ca la primarie am depus o cerere semnata de 8 vecini dar ni s-a spus ca nu figureaza ,in raportul politie locale, sanctiuni impotriva restaurantului. De cele mai multe ori ,politia locala sesizata de noi, nu a luat nici o masura dar cand am sunat la 112 au intrerupt imediat muzica. Va multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: Liliana0811 , utilizator 22:03, 5 August 2022
Puteti sesiza politia, DJSP, Agentia de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Detaliati aspectele cand zgomotul este persistent si cereti sa se efectueze cercetari in perioadele mentionate, fara anuntarea in prealabil a firmei organizatoare de evenimente. Sesizarile sa fie semnate de cat mai multi vecini afectati de zgomot.
Cand sesizati politia mai intai telefonic, imediat faceti sesizare scrisa si cereti sa precizeze in raspuns ce au constatat.
Puteti contacta o firma autorizata de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii (gasiti pe internet) care efectueaza masuratori de zgomot si vibratii. Aceste firme emit contracost buletine de determinare noxe.
Cu aceste buletine impreuna cu sesizarile catre autoritati puteti deschide actiune in instanta si cere anularea autorizatiei de functionare.
Va multumesc mult pentru raspuns.Am facut doar sesizari online si nu am primit raspuns cu toate ca au trecut 30 de zile.Greseala a fost ca nu le-am trimis in scris,desi am primit un nr de inregistrare pe email. Nici la politie nu am sesizat in scris si nu am solicitat raspunsul. De fapt politistii ne-au spus ca nu ne vor da raportul :) Primaria a solicitat raportul de la politia locala si sustine ca nu au avut loc decat 2 sesizari cand au fost mult mai multe... Dar politia municipala a raspuns destul de repede sesizarii mele, si ne-a asigurat ca vor cerceta posibilul fals in acte ,prin verificarea acordului cu vecinii si ca ne vor chema pentru verificarea semnaturilor.
M-a ajutat mult raspunsul dumneavoastra.Inca o data, va multumesc!Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot sala de evenimente, terasa tzclaudiu tzclaudiu Buna ziua, locuiesc intr-o zona rezidentiala unde de cativa ani s-a deschis o cladire cu sali de evenimente si un hotel. Cladirea respectiva este la cel mult ... (vezi toată discuția)
Restaurant, perete la calcan, gard comun Florym801709 Florym801709 Buna ziua, am o intrebare, am tot citit ca multa lume se confrunta cu o problema asemanatoare.... Lipit la calcan cu mine, s-a deschis un restaurant. Avem ... (vezi toată discuția)
Zgomot restaurant nicusor2015 nicusor2015 Buna ziua. In cartierul nostru ,asta vara s adeschis o terasa ,la aproximativ 10 m de un bloc.Terasa a fuctionat pana la inceputul toamnei ,cand proprietaru a ... (vezi toată discuția)