am primit azi executarea silita pt lipsa rovinietei in iunie 2011
procesul verbal a fost intocmit in 11 decembrie (!) 2011
procesul verbal nu are semnatura olografa, doar electronica, a agentului constatator
incheierea actului de executare silita s-a facut in 22 decembrie 2014
o alta incheiere de executare silita si instiintarea s-au facut luna asta, anul 2016
Masina e pe o firma care a fost intai suspendata, apoi i s-a desfiintat contul bancar si este inactivata
Am aici 3 motive pt care pot contesta?
- lipsa instiintarii initiale (nu am primit nimic in 2011)
- lipsa semnaturii olografe
- prescriptia de 3 ani (?) din dec 2011 pana in dec 2014 - ca sa nu mai zic de 2016
?
pe de alta parte, firma fiind inactiva si neavand cont bancar, cum ar putea sa ii fie poprite conturile? Sau, cum ar putea sa plateasca, chiar daca ar vrea, neavand cont? Poate plati o persoana fizica (administratorul) pt ea?
Poprirea de care se vorbeste se poate aplica si asupra masinii ? (care este in continuare a firmei)
Eu nu știu să existe un articol de lege care să menționeze pentru amenda dată de CNADR un alt termen decât cel de 5 ani, termen special stabilit prin Codul de Procedură Fiscală.
Eu mă iau după ce scrie în lege.
Onorabilii de la CNADR afirmă multe. Ei afirmă că obligația transcrierii transferului de proprietate revine fostului proprietar al autoturismului, în caz de vânzare, deși legea spune doar că acesta poate face, nu și că este obligat. Este obligat doar fostul proprietar de tractor și alte vehicule înscrise la Primărie, dar ei fac confuzii.
Subscriu la cele mentionate de dl Ilie. Amenda de Rovinieta se recupereaza de catre ANAF daca nu este achtiata - prin urmare se supune prevederilor Codului fiscal.
Tariful de despagubire de 28 de euro ( in prezent nu mai exista ) se pune in executare de catre un executor judecatoresc, dreptul de executare fiind de 3 ani.
Pv rovinieta
shanni
am primit in decurs de 3 ani si 1/2un numar de 8 Procese Verbale de contraventie pentru rovinieta .
Le-am platit pe toate la momentul respectiv , ca si ... (vezi toată discuția)