avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate copil din timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate copil din timpul casatoriei

Buna seara tuturor,

As dori daca se poate sa ma ajuti in situatia mai jos prezentata :

In timpul casatoriei s-a nascut minorul R., parintii au divortat la o perioada dupa nasterea lui, pe certificatul sau de nastere in dreptul tatalui apare numele acestuia.

A avut loc procesul de divort si de incredintare minor, acesta ramanand in grija mamei.

Tatal a fost dat in judecata pentru pensia de intretinere a minorului, iar acum actuala sotie o ameninta pe mama minorului R ca va cere paternitatea copilului si ca il va lua de langa ea.

Se poate face acest lucru ? Ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
CataAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 22:10, 22 Septembrie 2016
Actuala sotie a tatalui nu are nimic de spus in ceea ce il priveste pe copilul dvs, asa ca ignorati-o pur si simplu,
citesc si zambesc usor... minorul R mai are putin si devine major. Chiar credeti ca un adolescent de 16 ani ( probabil peste 17 pana se termina un eventual proces) poate fi obligat sa mearga sa locuiasca in Irlanda daca nu vrea? eu zic sa nu mai ascultati la toate vorbele aruncate aiurea de unul si de altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate someone someone Buna! Am si eu o problema. Un prieten are un copil cu o tanara, ce nu era inca divortata in momentul conceptiei. Copilul s-a nascut pe parcursul procesului de ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate karissa karissa in luna mai am divortat, hotararea de divort fiind pronuntata in iunie si ramasa definitiva. In septembrie am nascut un copil, care, desi are alt tata ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)