avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot face?

Dupa cum v-am mai scris , angajatorul nu a vrut sa-mi plateasca nici lichidarea lunii aprilie si nici cele 3 luni de concediu medical , ba mai mult din decembrie nu a mai virat catre stat impozitele desi banii ii oprea din salariu, iar la un moment dat in timpul concediilor medicale mi-a trimis un preaviz in care imi comunica concedierea.Dupa numeroase sesizari la ITM , la casa de sanatate de unde am primit raspunsuri de genul ca neplata acestor drepturi reprezinta litigiu de munca iar acestea se rezolva in instanta , iar la terminarea zilelor de concediu medical m-am prezentat la servici cerindu-i a nu stiu cata oara sa -mi plateasca drepturile cuvenite, si atragindu-i atentia ca preavizul dat este nelegal ,acesta m-a poftit pe usa afara si mi-a spus ca sa iau de bun acel preaviz si ca numai am ce calca pe acolo( si multe alte amenintari), l-am dat in judecata primind termen de abia pe 17.11.2009. Acum aflind acest lucru imi trimite o recomandata prin care ma anunta ca revine asupra concedierii si ca are nevoie urgenta de mine datorita volumului mare de lucru ( desi de la colege am aflat ca e aproape de faliment),si ca nu imi poate acorda concediul fara plata pe care l-am solicitat si sa ma prezint neintarziat la munca. Ce pot face in aceasta situatie deoarece eu acolo nu mai vreau sa ma intorc dupa toatr magariile si amenintarile pe care mi le-a spus, si mai ales pt faptul ca din aprilie eu nu am incasat nici un ban pana acum , iar cartea de munca nu cred ca e platita la zi . Pot sa spun ca intru in greva pe durata nelimitata pana la solutionarea problemelor de catre instanta? Consider ca raporturile de munca sunt grav afectate si ca daca ma voi intoarce acolo imi va creea numai probleme si nici nu imi va platii salariu pt munca prestata.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 16:05, 25 August 2009
Cu siguranta au fost invatati de avocat sa actioneze asa. In mod normal ar trebui sa va prezentati la serviciu pana la solutionarea de catre instanta a procesului.
Avocatul dvs ce spune?
Aveti avocat?
Continuati demersul judecatoresc pentru ca numai instanta mai poate anula o dezie care si-a produs efectele juridice.
Nu are decat sa recunoasca culpa sa in privinta concedierii si sa se oblige sa va reintegreze, sa va achite toate drepturile salariale si sa va plateasca toate contributiile la stat retroactiv.
Apoi sa va angajeze dinnou daca mai doriti.
NU am avocat .Dar daca ma prezint la munca si nu imi va achita salariile si se va purta urat cum s-a purtat pana acum, eu ce sa fac sa inghit toate aceste magarii ale lui. Nu pot intra in greva, ca sa nu ma prezint la lucru pana la proces,trebuie sa existe o portita nu pot sa fiu bataia de joc a cuiva asa la infinit.

1. Consultati cat mai repede un avocat care sa va ajute, sa mearga la angajator, sa vorbeasca cu el, sa vada documentele necesare.
2. Trebuie contracarata masura luata de angajator, bine sfatuit de avocat, si asta tot un avocat o poate face.
Succes!
Asa cum v-au sfatuit stimatii colegi cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa va sfatuiasca, daca totusi nu mai doriti sa va intoarceti la munca ati putea sa va depuneti demisia conform art. 79 lit (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
, litigiul de munca se va desfasura normal chiar daca dv. la momentul judecarii nu veti mai avea calitatea de angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cata272 cata272 Sunt angajata la o societate comerciala,din 24 aprilie sunt in concediu medical , iar angajatorul refuza sa-mi plateasca concediu, de asemenea din decembrie nu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului de 15 zile andrei861 andrei861 Buna ziua! In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, restrangere activitate BogdanMD BogdanMD Buna ziua, societatea la care lucrez, restaurant, a decis sa concedieze tot personalul de servire si din bucatarie mai putin paznicul de noapte. Motivul ... (vezi toată discuția)