avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de munca

buna ziua! daca am solicitat telefonic si mail personalul de la o firma de plasare forta de munca in strainatate si activa,care nu este in orasul meu pentru o adeverinta cu perioada lucrata la ei si mi sa spus la telefon sa revin peste o saptamana si acum nu mi se mai raspunde nici la telefon nici mail. va rog sa imi comunicati ce este de facut ,daca se poate.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 21 Septembrie 2016
Daca aveti dovada ca ati solicitat in scris angajatorului asa ceva, atunci sesizati ITM-ul cu privire la refuzul eliberarii adeverintei de vechime.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta vechime de catre angajator lucretia_constantin lucretia_constantin un angajator refuza inregistrarea cerereii de eliberare si eliberarea adeverintei de vechime . Ce pot face in acest caz ?(am avut un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime didi24 didi24 Buna ziua , sotului meu fostul patron refuza sa-i elibereze adeverinta de vechime, a fost o firma de contructii si nu are secretariat sau ceva ca sa poata face ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime CarmenRotaru3 CarmenRotaru3 In cazul in care, in urma unei cereri formale, fostul angajator refuza eliberarea adeverintei de vechime, ce optiuni am si care anume este articolul de lege pe ... (vezi toată discuția)