avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit nevoi personale

Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a fost refinantat de bine si nu a mai fost declarat la partaj, dar am contractul cu semnatura ei, pt ca ea nu mai recunoaste acest credit.
Cel mai recent răspuns: MisteriosulDCO , utilizator 23:13, 22 Septembrie 2016
Buna ziua,
Va trebui, daca nu va intelegeti prin buna intelegere, sa apelati tot la instanta pentru partajarea acelui debit.
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.

Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut este comuna.


Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.


Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele: in contractul incheiat cu banca sunteti ambii -parte titular si codebitor, iar plata ratelor revine amandurora(pana va fi dispusa partajarea creditului dobandit in timpul casatoriei ).

In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.



Succes.


Se mai poate face alt partaj, daca nu a fost creditul declarat la primul partaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Plata credite in partaj savinermia savinermia Buna,in timpul casatoriei s-au facut credite doar pe unul dintre soti,dupa divort acestea s-au platit doar de catre titular,cealalta parte a abandonat plata ... (vezi toată discuția)
Partaj credit dupa divort florificiu florificiu Sper sa primesc un raspuns rapid si concret deoarece am mai scris despre acest subiect si nu m-a bagat nimeni in seama.Doresc un mic ajutor prin sfaturi ... (vezi toată discuția)