Sunt student anul 3 la medicina si dupa sesiunea de examene am sarbatorit.La petrecere am fost negajit de cineva si pt a evita o lupta am plecat cu masina unor prieteni.La coborare de nervi am lovit un stalp de iluminat si find facut din fonta si prins in suruburi a cazut.Am lovit o singura data stalpul.Am fost surprins pe camerele de filmat din zona.Am vazut ca pot sa fiu pedepsit cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.Nu as vrea sa ajung aici deoarece imi va afecta anul scolar.Credeti ca sunt sanse sa scap cu o amenda sau sansa de a repara bunul stricat?
Am fost acuma la politie am recunoscut fapta fara ezitare.Si domnul politist a zis ca voi primi amenda pt fapta si plata stalpului.Am zis daca pot sa merg sa cumpar eu stalpul sau sa repar stalpul stricat de mine si au zis ca nu am voie ca stalpul valoreaza prea mult si ca valoarea lui se ridica undeva la 120 de milioane ceva ce eu nu prea cred.Am cautat pe internet acasa si am gasit site-ul care se ocupa cu iluminatul parcului si arata ca stalpul valora undeva la 10 mil.Daca cumva mi se cere sa platesc cele 120 de mil pot sa contest valorea stalpului?
Pare cam prea mult 12000 lei pentru un stalp cazut la o lovitura de picior, ramane de vazut in ce baza legala va da amenda si cum va stabili obligatia cu privire la stalpul respectiv.
In principiu orice se poate contesta, deci si actele intocmite de dl politist.
Ati dat declaratie (?), vi s-a intocmit un P-v (?) s-a deschis dosar penal (?) sau ce s-a intamplat mai exact cand v-ati prezentat ?
Suma pare un "pic" exagerata, poate ca a vrut doar sa faca o gluma si sa va sperie.
P.s. nu mai citati mesajele anterioare daca sunt consecutive, nu se impune citarea (ingreuneaza parcurgerea textului)
Am dat doar o declaratie ,nu am semnat proces verbal si nici nu cred ca a deschis dosar penal a zis doar ca ramane sa primesc verdictul nici macar amenda pt "Distrugere de bunuri publice" nu am primit.
Eu am fost sfatuit de cineva care lucreaza in politie sa nu zic ca am fost baut si ca am avut o intindere musculara severa si am tras tare de picior sa treaca si ca stalpul era din fonta si a cedat si ca nu am avut intentia asta.Dar dupa el imi zicea ca imi arata pe camera cum ca il lovesc si am zis de unde stiti ca ce zic eu nu e adevarat si nu ma lasa sa zic in declaratie ce vreau eu si apoi imi zice ca erama si drogat ca nu am cum sa fac si sa zic asa ceva.
Cat despre stalp eu ma gandesc sa nu faca ei ceva sa isi traga niste bani, cu o parte din bani sa cumpere stalpul si o parte sa vina la ei.
Tot insistau ca e foarte grav ca o sa am cazier si am zis ca nu cred ca cei care se ocupa cu cazul o sa dea asa usor un dosar penal pt un stalp mai ales ca zona in care stau e renumita pt lucruri mult mai grave.
Opinia mea a fost sa mergeti la politie cu buna credinta si sa spuneti adevarul, insa dvs. v-ati dus sa le explicati politistilor ca ati facut gimnastica medicinala pe stalp.
Eu ce sa mai zic ... (?) Daca amestecati sfaturile primite, nimeni nu stie ce va urma.
Distrugere auto
bilus
in urma cu cateva saptamani am indoit cu piciorul aripa unei masini in trafic. orbit de nervi pentru ca soferul acesteia imi tot punea frane si facea sicane pe ... (vezi toată discuția)