Datoriile unei persoane decedate ( soțul și tatăl ) au rămas deși nu exista nici un contract. Părinții mei erau despărțiți în fapt fără a divorța, defunctul nu comunica cu familia. Nu știm nimic când, cât a împrumutat și ce s-a întâmplat cu banii, nu s-a găsit nici un contract. Au apărut hărțuiri din partea RECUPERATORIILOR fără nici un document scris despre suma, cine a garantat și explicații necesare. Se pretinde preluarea ratelor pe numele decedatului sau o refinanțare pe numele nostru. Nu avem nici un contract și nu știm dacă asigurarea este valabila întrucât tatăl meu a murit de infarct miocardic acut. Succesiunea a fost făcută, pentru jumătatea de apartament a decedatului, intre mine - fiica și mama - soția decedatului.
In actul moștenirii 50% din apartament sunt trecute doar datoriile spre ANAF si FISC;
C.A.R si băncile obliga moștenirea obligațiilor fără prezentarea unui contract semnat de tatăl meu. Mama este o persoana cu pensie slaba iar fiica o persoana cu handicap grav I, suntem hartuite zilnic de firme de recuperare fără nici o explicație din partea lor sau a băncilor. Ce putem face ?
Mulțumesc pentru atenție !
In primul rand ar trebui clarificat cine sunt in concret "recuperatorii" ?
In al doilea rand trebuie analizata situatia privind creanta invocata, sub toate aspectele, de unde provine datoria, termenul de prescriptie, momentul cand s-a dezbatut succesiunea si alte aspecte legate de termene, s.a.m.d.
In al treilea rand, si in functie de cele analizate mai sus, fie veti astepta actiunea pretinsului creditor, fie veti demara o procedura de intelegere amiabila, daca aceasta este posibila.
Si nu in ultimul rand, va este necesar un minim suport juridic, fie cu titlu gratuit, fie contracost.