avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea datoriilor defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea datoriilor defunct

Datoriile unei persoane decedate ( soțul și tatăl ) au rămas deși nu exista nici un contract. Părinții mei erau despărțiți în fapt fără a divorța, defunctul nu comunica cu familia. Nu știm nimic când, cât a împrumutat și ce s-a întâmplat cu banii, nu s-a găsit nici un contract. Au apărut hărțuiri din partea RECUPERATORIILOR fără nici un document scris despre suma, cine a garantat și explicații necesare. Se pretinde preluarea ratelor pe numele decedatului sau o refinanțare pe numele nostru. Nu avem nici un contract și nu știm dacă asigurarea este valabila întrucât tatăl meu a murit de infarct miocardic acut. Succesiunea a fost făcută, pentru jumătatea de apartament a decedatului, intre mine - fiica și mama - soția decedatului.
In actul moștenirii 50% din apartament sunt trecute doar datoriile spre ANAF si FISC;
C.A.R si băncile obliga moștenirea obligațiilor fără prezentarea unui contract semnat de tatăl meu. Mama este o persoana cu pensie slaba iar fiica o persoana cu handicap grav I, suntem hartuite zilnic de firme de recuperare fără nici o explicație din partea lor sau a băncilor. Ce putem face ?
Mulțumesc pentru atenție !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:09, 24 Septembrie 2016
In primul rand ar trebui clarificat cine sunt in concret "recuperatorii" ?

In al doilea rand trebuie analizata situatia privind creanta invocata, sub toate aspectele, de unde provine datoria, termenul de prescriptie, momentul cand s-a dezbatut succesiunea si alte aspecte legate de termene, s.a.m.d.

In al treilea rand, si in functie de cele analizate mai sus, fie veti astepta actiunea pretinsului creditor, fie veti demara o procedura de intelegere amiabila, daca aceasta este posibila.

Si nu in ultimul rand, va este necesar un minim suport juridic, fie cu titlu gratuit, fie contracost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire conform certificatului de asigurare? IonutSa IonutSa Buna ziua! Ma numesc S Ionut! Tatal meu S Florin a luat un credit in 2011 de la Raiffeisen Bank,la care a fost atasat si un certificat de asigurare in caz de ... (vezi toată discuția)
Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu ... Ioneladenissimona Ioneladenissimona Anul trecut în septembrie a decedat tatăl meu. Împreună cu mama aveau un apartament. Mama a decedat în 2015. Moștenirea a fost dezbătută anul trecut ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire pentru credit doina75 doina75 Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . ... (vezi toată discuția)