In anul 1992 am suferit un grav accident de serviciu.Am fost pensionat gr.2 invaliditate cu revizuire periodica anuala,anii 1995-2000 conform DEC.244/1977.
Din anul 2000 pensia de invaliditate a fost suspendata prin neprezentarea mea la comisia militara.In anul 2010 am cerut trecerea mea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de virsta,totodata cerind ca cei 6 ani respectiv 1995-2000 sa mi fie luati in calcul la pensia pentru limita de virsta.cererea de a mi se lua in calcul cei 6 ani vechime se baza pe art.38 .al.1.lit.a din 19/2001.Am fost pensionat conform Leg.164/2001 art.15,fara sa fie intocmit un nou dosar de pensionare(CONSIDER CACI INCADRAREA MEA LA ACEST ARTICOL NU ESTE CORECTA), insa Casa de Pensii ocoleste in mod intentionat prevederile Legii 19/2001,art.38 al.1.lit.a; refuza sa ia in calcul la vechime pensia de invaliditate,spunind caci legea 164/2001 nu prevede ca pensia de boala se considera vechime in munca asimilata.
Va rog respectos sa mi raspundeti daca ceea ce sa intimplat este conform cu legea iar daca nu ce se mai poate face?
Va multumesc.
Legislatie
MAESTRO
LA PENSIE ANTICIPATÃ PARŢIAL,NU MI SA LUAT ÎN CALCUL
NICI LA VECHIME,NICI LA GRUPA II,NICI LA BANI,PERIOADA-
STAGIU MILITAR,ªCOALA MILITARÃ,5 ANI ... (vezi toată discuția)