avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reducere taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reducere taxe notariale

Conform Ordinului Ministerului Justiţiei nr. 46/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, reducerile de tarife pot fi de până la 100% din onorariul datorat pentru moştenitorii minori fără venituri proprii, pentru moştenitorii care nu realizează niciun fel de venituri (sau realizează venituri sub venitul minim pe economie) şi pentru moştenitorii din zonele declarate calamitate.
In cazul in care din 3 succesori 2 nu obtin venituri cum se poate proceda si, mai ales, daca reducerea nu este obligatorie, cum poate fi "convins" un notar sa o aplice? Si inteleg ca reducerea s-ar aplica numai pentru succesiune, nu si pentru partaj.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:10, 25 Septembrie 2016
Dupa cum ati boldit "pot fi" adica, nu creaza obligatia ptr.notar, ramane la apreicerea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere taxă notarială, da sau nu N_MIHAELA N_MIHAELA Se poate acorda reducere la taxa notarială percepută pentru un contract de vânzare-cumpărare locuință (ANL), pentru asistenții magistraților? Dacă da, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de ce scutiri sau reduceri de taxe notariale beneficiază ... nicoleta 70 nicoleta 70 Bună ziua. De ce scutiri sau reduceri de taxe notariale beneficiază o persoana cu handicap la încheierea unui contract de vânzare - cumpărare la notar.? ... (vezi toată discuția)