avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum poate renunta un tata la drepturile parintesti?de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum poate renunta un tata la drepturile parintesti?de buna voie...va rog sa-mi raspundeti.

am nevoie de putin ajutor,tatal copiilor mei are un copil facut cu alta...vrea s renunte la drepturile lui de tata asupra acelui copil.cum poate face asta?
Cel mai recent răspuns: valhalan , utilizator 18:59, 6 Noiembrie 2009
AI DREPTATE YUKI...dar ce sa faci cand in lumea in care traim exista femei care ar face orice sa tinaun barbat langa ele...insa asta e lumea in care traim si nu poti face nimik.cred ca toti am gresit macar o data in viata si regretam...dar multi nu vor sa recunoasca....va multumesc pentru raspunsuri...am vb cu respectiva sil va decade ea din drepturi,pt ca ea vrea sal scoata din tara pe copil iar el nu-i va da niciodata procura.....:dance:
Acel tata care recunoaste partenitatea unui copil dintr-o relatie, se recasatoreste, si... fiind "pus la incercare" de noua relatie consacrata prin prezenta la oficiul starii civile, inseamna ca acel om traieste numai pentru el si inseala femeile. Am vazut un film care avea un subiect de genul acesta: om casatorit cu cu familie si avea si o amanta cu care a conceput copii!
Paternitatea nu este o optiune este o stare de fapt ce poate sa existe sau nu. Legea ofera recunoastere juridica unei realitati biologice ce este independenta de vointa de moment a celor vizati motiv pentru care parintii nu pot renunta la aceasta calitate. In plus interesul superior al copilului intareste aceasta configuratie juridica.

In ce priveste calificarea unor relatii sau a unor persoane ca morale sau imorale nu este potrivita pentru cadrul acestui forum consider eu. Sistemul de drept este unul singur pentru toata lumea indiferent de conceptiile fiecaruia si fara a aduce atingere acestora. Fiecare traieste in conformitate cu propriile sale convingeri aparate de constitutie si tratatele internationale in materia drepturilor omului. Fiecare hotareste pentru el si numai pentru el ce este etic sau moral. Ca atare nu cred ca avem noi caderea sa-i judecam pe cei ce au copii dintr-o alta casatorie, s-au recasatorit, traiesc in concubinaj, au amante/amanti sau sunt amante/amanti. Este exclusiv treaba lor.
Nu va fi atat de simplu ,,sa il decada ea" din drepturile parintesti.Asta deoarece daca tatal si-a recunoscut copilul , din acel moment are anumite indatoriri fata de el. Un parinte poate fi decazut din drepturi pentru o serie de motive, Decaderea din drepturile parintesti conform Art. 109 din Codul Familiei poate aparea doar in urmatoarele cazuri: Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor parintesti, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania.
In aceste cazuri, instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti. Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.
In acelasi timp, decaderea din drepturile parintesti nu il scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.
Spunati ca mama copilului poarta vina, ca l-ar fi atras in capcana pa tata. Poate este asa, insa , acel copil nu poarta nicio vina pentru viclenia mamei. Asadar, ii place sau nu,este tatal acestui copil. Paternitatea , ca si maternitatea, este unul dintre lucrurile la care nu putem renunta, decat prin acte pe care le-as numi nedemne pentru specia umana, cum ar fi de exemplu abandonul copilului. Ar mai fi unele actiuni pe care tatal le-ar putea incerca pe calea instantei, cum ar fi contestarea recunoasterii de paternitate, insa, si acesta in anumite conditii. Sau daca tatal isi va da acordul pentru o eventuala adoptie acopilului de catre alt barbat.
va multumesc inca o data pt raspunsuri,as mai avea o curiozitate...daca acea persoana ma suna si il suna intr-una si ameninta ca va face rau copiilor mei si mie si la toata familia ce pot face?
cui ma pot adresa?sunt satula de amenintari si vb urate...nu ati vrea sa fiti in situatia mea,urmeaza sa ma casatoresc in italia si sincer eu l-am iertat pe el pt tot ce a facut...stiu ca acel copil nu are nici o vina si eu l-am sfatuit sa se ingrijeasca de acel copil dar ea te face s-o iei razna cu felul ei de a fi...

Alte discuții în legătură

Neprezentare sau refuz test de paternitate shesniper shesniper Buna seara,am si eu o problema pe care o sa incerc sa o explic cit mai bine posibil.In 1999 am avut o fetita nerecunoscuta de tata pentru ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor orfan de un parinte, in grija bunicii mada_dima mada_dima Buna, Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet să mă ajuți cu o soluție. am o fetiță ... AntoniaM. AntoniaM. Va rog din suflet să mă ajuți cu o soluție. Am o fetiță de 1 an, fata a fost recunoscuta de fostul soț, între timp am făcut un test de paternitate ... (vezi toată discuția)