avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Salarizare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Salarizare

De curind am intrebat pe forum daca salariul minim pe economie este 1250 lei,la cit se ridica salariul unui inspector de specialitate grd. II,gradatia 4,din administratie publica.Daca salariul pleaca tot de la 1250 lei se mai aplica majorarile de 12% si 10% plus sporul de vechime ? Nu stie nimeni sa raspunda s-au nu vrea?
Cel mai recent răspuns: narcisal , utilizator 08:18, 4 Octombrie 2016
Parerea mea: Eu plec de la salariul din grila veche, adaug majorarile de 10 si 12%, sporul de vechime, iar daca este sub 1250 acord 1250 .Mi se pare normal ca salariul pt. un insp. de specialitate nou venit in institutie sa fie asimilat cu al altui functionar care lucreaza deja de mai mult timp. Nu este echitabil sa pleci din minim.
Nu sint nou venit in institutie,am vechime aproape 20 ani in adminisratia publica locala in aceiasi institutie. Pe mine ma intereseaza sa imi spuna cineva cit este salariul unui inspector de specialitate grd. II ,personal contractual.Dar al unui inspector grd. I ?
La noi: insp.grd.II brut 1016x1,1x1,12x1,25 = 1565 lei
insp. I brut 1168x1,1x1,12x1,25 + 1799 lei. S-ar putea sa difere la spor vechime, dupa legea 284 /2010 se calculeaza altfel, dar nu este o diferenta semnificativa. Din pacate nu este mare diferenta intre 1250 si 1565 si nici intr-un caz nu se compenseaza ca raspundere si dureri de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de baza minim pe economie neinteresant neinteresant Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar si am un salariat care pana la data majorarii salariului de baza minim brut pe economie a fost incadrat astfel 890 ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri spor vechime - salarii functionar public si contractual intr-o primarie. daia ileana daia ileana Buna ziua. Vin cu o noua intrebare in acest forum, cu speranta ca voi primi ajutor asa cum s-a intamplat de fiecare data cand am avut nelamuriri. Pe scurt voi ... (vezi toată discuția)
Salariul unui inspector asistent marcyz marcyz Buna ziua. In prezent am salariul de incadrare de 866 la care se adauga spor vechime de 5% si spor calculator de 10%. La sfarsitul anului s-au acordat majorari ... (vezi toată discuția)