avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada

Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a determinat ca are mai mult de 10 ani, tumori, artroza, cifoza, insuficienta cardiaca, probleme renale, cataracta, orbire, tartru, nu are dinti. I-am facut analize de sange, radiografie si acum e sub tratament spre ameliorare. La doua zile a aparut o persoana care nu mi-a oferit nici un document care sa ateste ca este catelul ei si nici un document medical conform caruia il ingrijeste. Afirma ca animalul a fugit pe poarta cand el abia se tinea pe picioare. Catelul este necastrat, nemicrocipat. Pentru ca am refuzat sa i-l dau doar pe vorbe a postat acuzatia de furt la adresa mea, a sotului si a unei prietene, plus ca acuza medicul veterinar si clinica de radiologie de fals in diagnostice. Plus hartuire timp de cateva zile. Catelul se afla sub tratament, sufera de constipatie cronica si urmeaza sa-i fac ecografie pentru a determina natura tumorilor care ii afecteaza inima, respiratia, postura si ii bombeaza toracele. Astazi i-am pus microcip. Persoana care ne acuza a prezentat poze in care catelul caniche este tinut afara legat cu o sfoara si alta in care sta intr-o curte, pe ciment, langa un cotet. Toate acestea s-au intamplat pe facebook. Am scris situatia catre ANSVSA si urmeaza sa merg la Politie. Cum sa procedez ? Acest catel trebuie inapoiat unei persoane care nu poate dovedi ca este al ei si care e suspecta de neglijenta? Cum procedez pentru ca cei din grupul "Caini gasiti si pierduti Romania" (facebook) sa retracteze afirmatiile defaimatoare la adresa noastra si a medicilor ? Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
mihaela999, utilizator
Cel mai recent răspuns: ELENAROZALIA22 , utilizator 14:36, 15 Aprilie 2018
Acuzația de furt nu va tine dacă mergeți cu avocat bun în opinia mea.

Trebuie sa dovedeasca la politie ca este proprietarul câinelui.
Daca imi permiteam avocat nu mai scriam aici, va dati seama. De la Politia animalelor am aflat ca din moment ce ea nu poate face dovada proprietatii poate sa-si ia adio. Cat despre calomnie, peste 3 saptamani o dau in judecata si daca nu se potoleste includ si rele tratamente aplicate animalului si neglijenta. Din link nu reiese dar a afirmat ca nu si-a permis sa-l trateze asadar sa zica mersi ca face altul ce trebuia sa faca ea cu ani in urma. Oricum de la ea nu am primit decat amenintari fara a primi vreo dovada ca acest catel ar fi fost ingrijit in vreun fel. Asta ma motiveaza sa merg mai departe daca nu-si vede de treaba. Fiind luat din strada nu poate fi furt. :) Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
mihaela999, utilizator
Foarte multi care au avocati angajați scriu aici ca sa verifice avocatul angajat. Credeți ca cei care scriu aici își permit sa angajeze avocat de mare calibru dacă încearcă sa îl verifice?
În România exista avocati pentru toate buzunarele.


Poate dovedi și cu martori ca animalul îi aparține. Nu trebuie neapărat acte ca nu este autoturism. Cat privește relele tratamente aplicate animalului puteți sesiza organul competent.
Și animalele au anumite drepturi...
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Macar carnetul de sanatate al cainelui ar trebui sa va prezinte cu toate vaccinurile, nume si varsta. Nu prezinta nimic, nu dati nimic.
mihaela999 a scris:
[...] Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. [...]

In primul rand cine va acuza ? Ati fost chemati la politie ? S-a depus o plangere ?

Daca este sau nu fapta incadrata la Furt sau Însuşirea bunului găsit va stabili organul de cercetare penala. Desigur, la prima vedere nu pare a fi o fapta penala, insa ar trebui sa stati pe atentiune (va spun fara intentia de a va speria).

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ ... highmickey highmickey Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ doua luni, avea microcip dar nu era inregistrat in recs. I-am cautat stapanii, nu i’am ... (vezi toată discuția)
Caine fara microcip TinnedKitten TinnedKitten Buna seara, Este mai neobisnuit subiectul, dar sper sa gasesc raspunsul aici. In urma cu aprox. o saptamana am gasit un caine de rasa pe strada. Am pus ... (vezi toată discuția)
Catel abandonat, proprietar incapabil. highmickey highmickey Buna ziua! Am gasit un catel abandonat pe strada acum aproximativ doua luni, avea microcip dar nu era inregistrat in recs. I-am cautat stapanii, nu i’am ... (vezi toată discuția)