avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mama care duce copilul la gradinita, beneficiaza de un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mama care duce copilul la gradinita, beneficiaza de un program adecvat din partea angajatorului?

Exista vre-o lege cu referire la programul de munca al mamelor care isi duc copii la gradinita? Ma refer la orar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 28 Septembrie 2016
Nu exista niciun text de lege care sa reglementeze un anumit program de munca al parintilor care isi duc copiii la gradinite.

Insa, in baza art.118 alin.1 C.mun., angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.

Programul de munca individualizat presupune: un mod flexibil de organizare a timpului de lucru; astfel, durata zilnica a timpului de munca de 8 ore pe zi in cazul angajatilor cu norma intreaga fiind impartita in doua perioade:
- o perioada fixa, in care personalul se afla simultan la locul de munca;
- o perioada variabila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare.

Art.118 C.mun.
...
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.

In baza acestui text de lege, puteti depune la angajator o solicitare de a va stabili un program individualizat de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)
Intrebare dascalumihaita64 dascalumihaita64 prin program variabil se intelege chemarea mea la munca la orice ora din zi si din noapte?! pe motiv ca nu-mi \"ies\" orele?!.....trebuie sa asteptam ... (vezi toată discuția)
Program de lucru individualizat aida200 aida200 Buna ziua , se poate stabili un program de lucru individualizat pentru angajatii cu timp partial de lucru? De exemplu pentru un angajat cu 10 ... (vezi toată discuția)