avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal necomunicat in 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal necomunicat in 30 zile

buna ziua,

in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. procesul verbal nu mi-a fost comunicat sau afisat, deci nu exista nicio semnatura de primire. azi am primit prin posta de la taxe si impozite prin care mi se comunica faptul ca am de plata suma de 3600 ron.
cum este posibil acest lucru?
cum pot sa contesta acest lucru?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:04, 27 August 2009
Amenda este de 360 ron iar afministartia va impune 3600 ron?deplasati-va la administratie la serviciul urmariri ,care va pune la dispozitie dosarul .In functie de continutul dosarului puteti dispune masurile necesare lamuririi sumei de plata
imi cer scuze din viteza am scris 3600 este vorba de 360 ron, problema este alta, cum s-a inregistrat la taxe daca nu am semnat de primire nimic? si ce pot face in acest sens?
daca spuneti ca vi-a venit deja somatie de la taxe si impozite atunci singura solutie este contestatia la executare, in termen de 15 zile, prevalandu-va de art 14, art.25 (1) si (2), art.26 (3), respectiv art.27 din OG 2/2001, intrucat necomunicarea p-verbal in termen de 30 zile de la data intocmirii sale, atrage caducitatea actului sanctionator.

Mult succes...toate cele bune !!!
probabil ca PV a fost afisat la usa dvs. in prezenta unui martor, se practica de catre politie si chiar daca dvs. nu l-ati gasit, este valabil, ca urmare serviciul Urmarire a procedat corect, dar , inca o data, daca exista PV de afisare, altfel daca nu exista nici o dovada de primire, este nul de drept nefiind comunicat in 30 de zile.
Politia obisnuieste sa trimita la Adm.Fin. adresele privind amenzile, fara a verifica daca au fost platite sau daca s-a efectuat procedura de instiintare.
Faceti rost de o copie a p.v. de la Politie, (la Adm.Fin nu se trimite decat nr. de inregistrare a p.v.) pentru a putea sa-l contestati la judecatorie.Cu hotararea definitiva si irevocabila, mergeti si anulati la Ad.Fin. plata amenzii.

Alte discuții în legătură

Somatie plata amenda circulatie fara pv del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Am primit o somatie de plata de la Directia \"Taxe si impozite\" a primariei, pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)