avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Parcare resedinta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Parcare resedinta

Buna ziua,
Este legal sa se ocupe loc de parcare cu o masina nefunctionala sau o masina care nu se misca din loc de ani de zile chiar daca este platit locul? In contractele de inchiriere ale Consiliului Local sector 2 la obligatiile locatorului se specifica ca"sa faca dovada, prin prezentarea in original a Cartii de Identitate a vehiculului sau a Certificatului de Inmatriculare, a dreptului de proprietate a unui autoturism functional" Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:10, 29 Septembrie 2016
Un autoturism poate fi considerat functional atata timp cat are certificat de inmatriculare cu viza ITM in termen de valabilitate, iar proprietarul isi plateste impozitul anual si taxa de parcare la domiciliu.
Miscarea din loc a autoturismului este la latitudinea proprietarului.
Daca masina este o vechitura cu rotile pe geanta (desumflate) poate sa ocupe locul de parcare?? Cei de la ADP solicita viza ITM? Cum se procedeaza? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
n_roxxanne, utilizator
gigipopa a scris:

Un autoturism poate fi considerat functional atata timp cat are certificat de inmatriculare cu viza ITM in termen de valabilitate,




ITM=inspectoratul teritorial de munca
Probabil ati intentionat sa precizati viza ITP-inspectie tehnica periodica
da, ITP, multumesc frumos pentru corectura!
Primaria cand inoieste anual talonul de parcare la resedinta solicita copii "X" dupa documentele mentionate in mesajul meu anterior.
Din viteza am scris ITM in loc de ITP (inspectie tehnica periodica) care se face la 2 ani.
Dupa descrierea dvs., autoturismul respectiv nu poseda documentele mentionate, in termen de valbilitate. Puteti sesiza primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Eventual sa anexati o poza.

Alte discuții în legătură

Certificat de inmatriculare ridicat de politie rocky2009 rocky2009 Buna seara, am urmatoarea problema: am o dacie veche cu care nu circul si care este parcata langa un drum public (in curte fara gard). Aceasta masina nu are ... (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism dpacurari dpacurari As dori sa stiu de ce acte am nevoie pentru transcrierea unui autoturism in cazul in care pe talonul masinii figureaza un nume, iar impozitul la Primarie este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!este legal sa mi se ceară inspecția tehnica a mașinii ... Ciupetica Ciupetica Bună ziua!Este legal sa mi se ceară inspecția tehnica a mașinii pentru prelungirea contractului de concesiune a unui loc de parcare pentru persoane cu ... (vezi toată discuția)