avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune

Tatatului su unchiului meu li s-au revendicat la tara in baza legii 10/2001 o casa, o moara, o magazie , si un teren intravilan de 21502 mp. Atentie, terenul este intravilan, nu extravilan. ( chiar daca suprafata vi se pare mare de 21502 mp). Tatal si unchiul meu au murit. Eu ca mostenitor al lor daca vreau sa vand aceste bunuri trebuie sa fac oferta la primarie sau nu? Am inteles ca conform legii 10/2001, pt . imobilele care au fost revendicate cu aceasta lege, primaria are drept de preemptiune, desi imobilele nu au fost revendicate mie, si autorilor mei. Trebuie sa fac oferta la primarie sau nu?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:26, 5 Octombrie 2016
Pai este necesar sau nu sa fac oferta la Primarie ? Oricum acea societate care a detinut moara, nu mai este interesata de moara., iar primarul a zis ca nu mai vrea sa cumpere nimic.
Va înteleg perfect ca " primarul a zis " (de fapt omul a zis), insa Primarul este o institutie care nu zice pe gura, ci care zice in scris, la fel si Moara sau Firma care a detinut parti sau actiuni sociale.

Eu ce sa va spun mai mult decat v-am spus anterior, si anume - Cred ca trebuie facuta publicitatea vanzarii, ...

Aici am expus punctul meu de vedere in sens juridic, nu-i asa?!
Eu pot sa va dau si raspunsul pe care-l asteptati, adica - Nu trebuie domnule să faceti publicitatea vanzarii !! - însă nu-i corect, căci nu îl pot motiva in drept.

P.s.
Ce sa va spun mai mult de atat ?!
Mai asteptati si poate altcineva va da un alt raspuns, mai convenabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren prin licitatie- insoiventa AdrianaPac AdrianaPac Buna ziua, Va solicit ajutorul in urm speta: teren scos la licitatie de casa de insolventa, este castigat de mine. Acum se va astepta inca 30 zile pt ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile, drept de preemptiune Gheorghita123 Gheorghita123 Tatalui meu i s-a revendicat o casa de ctre primarie conform legii 10/2001. Acum daca eu vreau sa vand casa, primaria are drept de preemptiune pe acea casa? ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Primaria afirma ca are drept de preemptiune pe un anumit imobil. Acest drept insa nu se regaseste in niciun document, singurul fapt este ca terenul ... (vezi toată discuția)