Buna seara
Acum mai bine o luna si jumatate am supus atentiei utilizatorilor siteului o problema foarte des intalnita in Sibiu in ceea ce priveste plata intretinerii, respectiv dl. presedinte incasa contributia lunara in baza unui carnetel si a unei stampilute pe care scria Asociatia de locatari Vasile Aron nr. 8 fara nici o semnatura. Problema respectiva s-a rezolvat in ceea ce ma priveste, in sensul ca in momentul cand i-am cerut acetuia chitanta nu a ezitat si a completat-o. Acum am dat de alta problema: fiind perioada concediilor am fost plecati din localitate, drept urmare nu am platit intretinerea in datele stabilite de asociatie, si drept urmare in incercarea de a nu ramane restantieri ( nu arata frumos pe tabelul de la intrarea in bloc) m-am adresat societatii unde are deschis asociatia contul, respectiv CEC. Stupoare: doamna de la ghiseu, plictisita din cale afara imi spune ca nu se pot incasa banii deoarece axista o conventie incheiata intre asociatia de locatari si CEC prin care acestia sa nu accepte banii eventualilor proprietari; uite asa ca "s-a prezentat unul de la asociatie, presedintele si a facut galagie de ce primim banii.... ca sunt multi restantieri si ei nu se mai descurca..." Si cu asta "v-am inchis gura si descurcati-va ca pe mine nu ma intereseaza".
Intrebarea mea este: e legala aceasta conventie, asta in cazul in care exista?
Ma pot adresa OPC-ului cu o plangere in acest sens sau cu o adresa scrisa CEC-ului prin care sa solicit un raspuns in scris referitor problemei?
Multumesc
nu mai deschid un alt topic, va rog sa ma ajutati daca se poate , am o nelamurire
am fost restantiera la intrtinere, vreo 3 fam pe scara, din 8 ap, ne-a oprit apa potabila si asfel 3 familii s-au racordat la retea facand o alta instalatie. la cca 2 sapt am achitat in totalitate restanta si eu si ceilalti restantieri, in timp ce ceilalti vecini si-au facut instalatie separata cealalta conducta de apa principala au taiat.o complet la toti , lea-m zis ca acum daca ne-am achitat sa ne dea drumu la apa, raspunzandu,ne ca acum trebuie sa ne facem instalatie noua de apa, care ne costa alti 5-6 milioane. este corecta aceasta decizie a lor? nu este normal ca in momentul in care am platit sa avem si apa? va multumesc
Alti tarani care au confundat conducta de apa cu pomii din padure. Ce-or cauta frate astia la bloc, ca nu ar trebui sa le permita nici macar accesul in oras.
si totusi, e legal ce au facut? mie una m-i se pare corect ca atunci cand m-am achitat sa am si apa, nu sa dau alti 5-6 mil rol, sa ii fac pe ei cu bani, ca de fapt asta a fost si scopul
danielatul.Dupa succinta dvs prezentare nu este legal,nici realizarea primei instalatii care deserveste "buni platnici "si nici refuzul ,ca dupa achitarea restantelor sa nu beneficiati de utilitati si mai mult sa vi se comunice .
In cazul prezentat de dvs ,NU este legal dezafectarea instalatiei de alimentare generala si realizarea de alte instalatii care sa deserveasca grupe de anumiti proprietari.Ipotetic,in situatia cand un proprietar acumuleaza din nou,alte restante
instalatia noua urmeaza la randul ei sa fie dezafectata si realizata alta instalatie ?Presedintele cum justifica aparitia de instalatii peste noapte fara aprobarile autoritatilor in drept ?
Am vazut scara de bloc doar cu 14 apartamente care si-au facut instalatie de apa noua . Au tras 15 conducte de la subsol catre fiecare apartament prin aceleasi Ghe-uri pe unde treceau conductele comune vechi. S-a hotarat in adunarea generala tocmai pentru a putea opri apa doar la restantieri. S-au instalat apometrele jos , la subsol pentru fiecare apartament si este mai simplu de verificat consumul lunar.
Pentru cele 5 apartamente care nu au acum apa este chiar mai simplu sa-si faca instalatie de apa separat. In 2 zile e gata. Si nu mai aveti probleme cand unul nu plateste si se opreste apa la toti.
Plati catre radet
doru barbu
Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)