avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediu maternitate

Buna seara,
As dori sa stiu daca pentru calculul concediului de maternitate se iau in considerare toate veniturile din ultimele 6 luni. Mai exact, veniturile obtinute in urma unui program normal de 8 ore, cat si veniturile obtinute in urma unui contract pe 2 ore si cum se procedeaza. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudela , utilizator 02:00, 1 Octombrie 2016
Daca aveti incheiate 2 contracte de munca,o riginalul concediului medical il veti prezenta la angajatorul de baza , acesta va elibereaza o copie conform cu originalul stampilata de catre ei,dvs.urmand sa o prezentati la angajatorul unde nu aveti functia de baza.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Medicul care elibereaza certificatul medical in original trebuie sa va certifice si o copie cu "conform cu originalul". Originalul certificatului il prezentati la angajatorul unde aveti venitul mai mare, iar la celalalt copia certificata. Veti primi de la ambii indemnizatii de maternitate raportate la veniturile primite de la fiecare.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate buiavasi buiavasi Buna seara!As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea situatie:am o angajata cu cim cu timp partial, insarcinata in 6 luni, cu cim cu norma de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal irina.vas irina.vas Buna, Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal julias julias de astazi sunt in concediu prenatal.spuneti-mi va rog daca cei 85% primiti sunt din media veniturilor sau numai din venitul salarial mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)