avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Investitie persoana fizica si juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Investitie persoana fizica si juridica

Buna ziua,

Care considerati ca este solutia urmatoarei spete:

O societate comerciala si o persoana fizica (straina de SC) detin fiecare cate un teren, acestea fiind invecinate. Cele doua persoane doresc sa construiasca o cladire cu scop comercial pe terenul rezultat din alipirea celor doua terenuri initiale. Care sunt solutiile posibile pentru realizarea investitiei, exceptand vanzarea terenului de la persoana fizica catre societatea comerciala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:26, 29 Septembrie 2016
cred ca una din solutii ar fi inchirierea (sau contract de comodat) terenului uneia din parti, cu clauze ,sau ce foloase se doreste din aceasta colaborare.
Trebuie vorbit si la Primarie ce punct de vedere au, sa nu apara probleme la autorizare, tinand cont ca va exista o cladire situata pe "un teren" ce apartine a doi proprietari, nu cred ca este asa simplu .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala - evacuare de pe terenul inchriat danirodriguez danirodriguez Buna ziua Se poate cere evacuarea unei societati comerciale (o spalatorie - cladirea ii apartine) de pe terenul proprietate personala a unei persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Detinerea de proprietati de catre persoanele straine Un prieten(din UE)doreste sa investeasca in Romania.El intentioneaza sa cumpere o bucata de pamant pe care sa construiasca o cladire pt birouri sau ... (vezi toată discuția)
Constructie sediu nou societate mihaella mihaella O societate comerciala, avand ca obiect de activitate constructiile, doreste sa construiasca un sediu nou pe terenul apartinand asociatului unic, dar in ... (vezi toată discuția)