avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante

Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct.

Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt sanse mari ca el sa nu mai traiasca.
O intrebare cam greu de pus dar trebuie luata in considerare pentru ca are legatura cu viitorul meu.
Mama nu mai locuieste cu noi (divortati) si daca Doamne fereste se intampla ceva cu el , oare sunt nevoit sa continui sa platesc ratele pana la achitarea datoriei ? El imi va lasa mostenire un apartament cu doua camere. Exista sanse ca daca nu platesc eu rata ca banca sa-mi puna apartamentul in vanzare ?

Am o varsta destul de frageda .... asa ca trebuie sa ma pregatesc , sa ma informez (sunt singur la parinti)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 07:16, 5 Septembrie 2009
1.Daca sunteti minor nu aveti cum sa preluati datoria tatalui .
Intrebare :Acest credit este gajat cu apartamentul la care faceti referire? nu de alta dar ca sa raspundem in cunostiinta de cauza.

Alexa...
Nu sunt minor. Nu a girat cu apartamentul, iar eu NU as vrea sa preiau datoria. Odata cu decesul lui sunt sanse ca datoriile sa mi le transfere mie banca ? Adica .. pe numele meu ? Practic a facut un imprumut de nevoi personale doar cu buletinul (din cate mi-a spus).

Exista sanse ca dupa deces , dupa ce voi avea ca mostenire apartamentul, ca banca sa incerce sa imi vanda apartamentul pentru a-si recupera banii ?

Au voie ?

In cazul in care acceptati mostenirea, veti prelua intreg patrimoniul cu pasivul si activul, caz in care veti fi obligat si la plata creditului
Multumesc pentru raspuns.

Acum sa deviez un pic datele problemei spre o solutie mai convenabila.
Daca apartamentul l-ar vinde altcuiva iar acel cineva mi-l vinde mie si dupa deces nu accept mostenirea (Dat fiind ca nimic material nu ar exista), banca ce masuri ar putea lua ?
Pentru cele doua vanzari-cumparari (formale sau nu) trebuie platite taxe catre stat si onorarii catre notar - pot ajunge usor impreuna la 1500-2000 euro. Apoi esti sigur ca cel care a cumparat iti va vinde (inapoia) apartamentul?
In ceea ce priveste ce actiune ar intreprinde banca pentru a-si recupera banii sunt zeci de cazuri discutate aici pe forum, ar fi bine sa le citesti cu atentie, poti avea destule suparari.

Alte discuții în legătură

Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)