avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micșorarea procentului de pensie alimentară prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micșorarea procentului de pensie alimentară prin acord

Bună dimineața! Am nevoie de o lămurire. Sunt divorțat și plătesc pensie alimentară de 25% din venitul net. Acum mai am un copil. Știu ca procentul de pensie trebuie sa scadă la 16,6%. Am divorțat la notar, dar acesta nu vrea sa modifice convenția,desi fosta sotie e de acord. Putem merge la alt notar, sau cum as putea rezolva fără cheltuieli de judecată?
ln instanta ati da mai putin decat la notar, 20 de lei.
Faceti cerere de miscorare expunand motivele si depunând dovada, cereti judecarea in lipsa si fara cheltuieli de judecata, mama depune intampinare ca e de acord si gata.
Nu cred sa o rezolvati la notar in sensul sa incheiati o alta conventie pt ca astea se incheie la divort, dar puteti incerca.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Sesizați instanta de judecata.
Veți obține micșorarea pensiei.

La notar nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, onorabili/onorabile dni/dne av, ,va rog sa fiu ajutata ... colinsmarty colinsmarty Buna ziua, Onorabili/Onorabile dni/dne av, ,va rog sa fiu ajutata cu un raspuns informat vizavi de o speta. Daca exista pe rolul instantei o cerere de ... (vezi toată discuția)
Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe ... suciu_diana suciu_diana In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe lângă pensie să plătească cotă-parte la creșă privata, unde deja e înscris copilul? (vezi toată discuția)