avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu se mai studiaza dosarele in sala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu se mai studiaza dosarele in sala?

Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul de judecata. Raspunsul grefierei a fost: Nu se mai dau dosare la studiu in sala decat avocatilor si c.j.
Avand in vedere ca programul de la arhiva este in vacanta judecatoreasca imposibil de accesat, fiind multi justitiabili la rand inscrisi pe liste de cu noaptea-n cap pentru un program de 1 ora si jumatate pe zi de luni pana joi, iata ca m-am trezit ca mi s-a strigat numele ca parte in sala fara a cunoaste ce e la dosar.
Cum va pare situatia aceasta decat o ingradire mizerabila a accesului la justitie?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 15:34, 27 August 2009
Sunt de acord cu dvs . Solicitati amanare pentru a lua la cunostiinta de continutul dosarului!B-)
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Ar fi trebuit sa sesizati cu acest aspect fie Presedintele completului de judecata (atunci cand a inceput sedinta) fie Presedintele acelei instante (Judecatorie/Tribunal/C.A.).
Da, nu e deloc in regula sa se intample asa ceva.
Aveti insa cai legale de a actiona.
BUNA ZIUA
DA ASA ESTE AVETI DREPTATE ,TREBUIA SA SOLICITATI TERMEN PENTRU A OBSERVA DOSARUL EXACT PE MOTIVELE INVOCATE .
Mai exista si exces de zel al unor grefiere. Totusi , aveati posibilitatea sa solicitati un termen sa luati cunostinta de continutul dosarului....

Alte discuții în legătură

Probleme cu grefierii Mihaela Elena Mihaela Elena Buna ziua! Ca mai tot avocatul care se respecta, mai merg si eu pe la arhivele instantelor. Azi, am fost, la VII - comercial la TMB. Nu mica mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Analiza dosar civil singpink singpink Buna ziua in calitate de parte citata intr un dosar civil am mers de nenumarate ori sa analizez dosarul dar raspunsul a fost dat de la arhiva ca este pe masa ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar cerebel33 cerebel33 Buna ziua, in calitate de parat intr-un dosar civil,am mers de nenumarate ori la arhiva judecatoriei unde se afla dosarul si nu am putut sa-l studiez pe motiv ... (vezi toată discuția)