avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... studiu dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

studiu dosar

Buna ziua,
in calitate de parat intr-un dosar civil,am mers de nenumarate ori la arhiva judecatoriei unde se afla dosarul si nu am putut sa-l studiez pe motiv ca ,,este pe masa judecatorului,,;
in scurt timp voi avea primul termen.
Cum pot studia dosarul?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 12:13, 19 Iulie 2014
Daca nu reusiti sa-l studiati in arhiva,o puteti face in ziua in care aveti termen,solicitand accesul la dosar grefierei, inainte de inceperea sedintei de judecata. Trebuie sa aveti C.I la dvs,pentru a putea face dovada ca sunteti parte in respectivul dosar.
multumesc,pg de la arhiva este de la ora 9,care coincide cu ora procesului meu
Domnul avocat v-a spus ca, in situatia in care nu se poate studia dosarul la arhiva, intrucat termenul este apropiat iar dosarul se afla la judecator, cel mai indicat ar fi ca in ziua in care este stabilit termenul pentru judecarea pricinii sa mergeti la instanta, va uitati pe lista afisata de grefier ca sa vedeti ordinea dosarelor, il gasiti pe al dvs., retineti nr. cauzei si mergeti la grefier cu CI si solicitati dosarul.
Daca ora mentionata in citatie este 08:30, ar fi indicat la ora 8 sa fiti acolo si cum se deschide sala de judecata si ati vazut nr. cauzei sa cereti dosarul ca sa il studiati, o sa aveti timp pana la inceperea sedintei 15-20 de min. dupa care il inapoiati si asteptati strigarea pricinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a consulta dosarul civil în condiţiile legii cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o problema cu care ma confrunt, la care doresc un sfat. Am un dosar civil (partaj judiciar - succesiune), la care incheierea de sedinta ... (vezi toată discuția)
Nu se mai studiaza dosarele in sala? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul ... (vezi toată discuția)
Termen in care judecătorul trebuie sa trimita la registratura grefieri dosarul mimi56_manolescu mimi56_manolescu Primul termen a fost in 6 martieCit timp poate tine un judecător pentru studiu unui dosar intre termenele de judecată , , înainte de a fi trimis la ... (vezi toată discuția)