avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Dividende de la o Societate pe Actiuni
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Dividende de la o Societate pe Actiuni

Buna ziua

In anul 1996 administratorul la societatea la care lucram mi-a propus sa cumpar actiuni la o societate care urma sa fie nou infiintatata. Am fost de acord.Societatea era un SA.Nu mai lucrez de cca 10 ani la acea societatea. Am aflat ca imobilul care era trecut in patrimoniul societatii a fost vandut. Eu din 1998 pana in prezent nu am primit nici un divident si nici bani de pe urma vanzarii acelui imobil. Mentionez ca societatea nu avea pierderi.Ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:34, 4 Octombrie 2016
Luati legatura cu reprezentantii firmei si daca au fost acordate dividende (pentru ca nu e obligatoriu ca profitul anului precedent sa fie repartizat ca dividende si platit actionarilor ci el poate ramane la firma nerepartizat) sa va lamuriti cum puteti sa intrati in posesia banilor. Se pot lua dividende repartizate si ne incasate doar pe ultimii 3 ani, restul se pierd. Nu lasati sa va anunte ei ci anual sunati-i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)
Srl actionar la un s.a. - conditii cornel_t12 cornel_t12 Un SRL cu un asociat unic persoana fizica, poate fi actionar (eventual majoritar) la un S.A. ? Impreuna cu alte persoane juridice si fizice? Cum pot cumpara ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)