avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Copil in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Copil in intretinere

Buna ziua. Fata mea are 25 de ani, nu realizeaza venituri in acest moment , dar nici studii nu urmeaza . Intrebarea mea este: O pot lua in intretinere pe salariul meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:21, 4 Octombrie 2016
O persoana la 25 ani e adult.Nu exista o asemenea forma legala de luare in intretinere.
1. Pentru copilul major fara venituri se acorda deducere doar unuia dintre parinti, la intelegere.intre ei.

2. "Copilul major poate fi declarat in intretinerea unuia dintre parinti, la intelegere, daca nu realizeaza venituri mai mari de 300 lei."
www.avocatnet.ro/content/for...

3. In schimb, copiii fara venituri proprii nu pot deveni coasigurati ai parintilor.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Este interpretabil ,atata timp cat ART 499(3)Noul Cod Civil precizeaza:

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Din cuprinsul acestui articol rezulta ca obligatia parintilor de intretinere a copilului major este conditionata de continuarea studiilor fara a se depasi varsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi luat in intretinere de catre parinti daca sunt major? tudoradrian94 tudoradrian94 Am 21 de ani , nu lucrez , nu sunt la facultate , nu am niciun fel de venit . Vreau sa stiu daca pot fi luat in intretinere de catre parinti , fiind luat in ... (vezi toată discuția)
Intretinere copil major elyfrincu2006 elyfrincu2006 Buna ziua,lucrez intr-o institutie de invatamant si am un coplil major in intretinere.Intrebarea mea este daca dupa terminarea studiilor ea nu a gasit nimic de ... (vezi toată discuția)
Cnas Blecky Blecky Poate coasigura un părinte copilul major ? (vezi toată discuția)