avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic droguri de risc

Sunt trimis in judecata pentru trafic de droguri de risc (oferire cu titlu gratuit) catre 4 persoane, la parchet am declarat ca am consumat impreuna cu 3 persoane de 4 ori fie de la mine fie de la acestia. Am urmatoarea intrebare, cum este mai bine sa procedez: Sa aleg procedura simplificata si sa reunosc ca le-am oferit celor 4 persoane chiar daca nu este adevarat si sa sper la o pedeapsa redusa cu 1/3, sau sa aleg cercetarea judecatoreasca si sa spun adevarul adica ca am consumat impreuna dar unii dintre ei aveau si ei si sa iau o pedeapsa mai mare. In ce masura credeti ca pot sa obtin o pedeapsa cu suspendare daca am mai fost condamnat in 2010 tot pentru trafic dar a intervenit reabilitarea de drept. Precizez faptul ca am loc de munca si sunt si administrator la o firma.
Din cele 3 persoane doar una a declarat faptul ca i-am oferit de mai multe ori, restul nu au spus nimic acuzator la adresa mea, dar nu stiu ce o sa spuna in instanta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:26, 5 Octombrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Situatia este urmatoarea:
Cand am fost chemat la parchet am declarat ca am consumat impreuna cu 3 persoane X, Y si Z iar marfa provenea fie de la mine fie de la acestia si ca nu am vandut niciodata. X a declarat ca ei i-a fost oferit de catre iubitul ei Y de mai multe ori, Y a declarat ca a cumparat de la Z un gram dar ca gramul provenea de la mine. Z a declarat ca a cumparat de la mine si ca i-am si oferit de mai multe ori. persoana Y si Z mint pentru ca sunt convorbiri telefonice la care am asistat si care nu au fost listate de catre parchet in care Z ia legatura cu un dealer si intermediaza tranzactii, mai mult de atat exista filmari video din zona respectiva in care Z se duce si se intalneste cu dealerul si cumpara. Inafara de persoanele astea 3 a mai aparut o persoana pe care nu o cunosc care declara ca s-a aprovizionat de la mine prin intermediul lui Z de foarte multe ori. Z apare in dosar ca fiind o persoana care vindea cannabis pentru alte 2 persoane din dosar. Dosarul este din 2014 iar eu am intrat in dosar in dec 2015. Nu am convorbiri telefonice pentru ca nu faceam asta, am cumparat prin intermendiul lui Z de 4 ori, am declarat si persoanele de unde cumpara Z, am asistat la convorbiri telefonice intre Z si dealeri respectivi, dar aceste convorbiri nu au fost listate de catre parchet pentru ca sunt de parere ca parchetul la favorizat pe Z in schimbul declaratiilor date impotriva mea. Sunt trimis in judecata pentru oferire cu titlu gratuit si am beneficiu de 2500 de ron in urma declaratiilor persoanei necunoscute. Parchetul nu a scos nici o convorbire telefonica a lui Z in legatura cu tranzactiile pe care le facea, exista chiar o convorbire telefonica in care pronunta numele meu si spune ca vreau eu sa cumpar.





Trebuie analizat probatoriul de la dosar și rechizitoriul pentru a se putea trage o concluzie in cunostiinta de cauza.

Dacă veți avea avocat din oficiu e bine sa mergeți pe procedura simplificată ca sa nu riscati o pedeapsa cu executare prea mare.

Se poate însă apica și o pedeapsa cu suspendare dar trebuie o pledoarie foarte buna a avocatului.

Mie nu îmi pare foarte grav în sine in sensul ca prezentati un pericol pentru societate dar procurorul are probabil alta opinie.

E posibil ca instanta sa considere ca nu va puteți îndrepta decât prin executarea unei pedepse privative de libertate.

Părerea mea este ca depinde cat de bine va pleda procurorul și avocatul dvs. și care va prezenta argumente mai pertinente în susținerea pledoarie sale.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interceptari telefonice (dovedirea nevinovatiei) ContSters392756 ContSters392756 Buna seara, Va relatez povestea pe scurt: Ma aflu intr-un dosar penal pentru trafic de droguri, impreuna cu contabilul meu si cu prietena mea ma-m deplasat ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri - oferire cu titlu gratuit cori1 cori1 Sunt inculpat intr-un dosar de trafic de droguri, mai exact am fost trimis in judecata pentru oferire cu titlu gratuit de cannabis. Am declarat ca am consumat ... (vezi toată discuția)
Acte firma uitate in apartamentul vandut, cumparatorul vrea 2000 lei in schimbul lor mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Am vandut un apartament si am uitat pe balcon cateva dosare cu arhiva actelor de la firma. L-am sunat pe cumparator si mi-a spus sa-i dau 2000 ... (vezi toată discuția)