avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probele audio sunt inscrisuri?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probele audio sunt inscrisuri?

Probele audio sunt inscrisuri la un dosar ?
Adica, daca se cere incuviintarea lor ca proba se cere ca inscris sau cum se cere incuviintarea lor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:33, 18 Februarie 2019
Inregistrarile audio sunt mijloace materiale de proba si nu inscrisuri.

Art. 341 Cpc - Lucrurile ca mijloace de probă

(1) Sunt mijloace materiale de probă lucrurile care prin însuşirile lor, prin aspectul lor ori semnele sau urmele pe care le păstrează servesc la stabilirea unui fapt care poate duce la soluţionarea procesului.

(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă şi fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum şi alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obţinute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.
Inregistrarile audio, audio-video reprezinta mijloace materiale de proba.

IN cazul in care instanta a incuviintat doar inscrisuri pentru ca nu s-a cerut altceva, se mai poate cere la al doilea termen de judecata, pentru ca ele erau in dosar depuse odata cu cererea de chemare in jud. , se mai poate cere incuviintarea lor ca probe sau ele sunt admise automat daca erau in dosar de la inceput? Sau daca nu s-au cerut, nu se mai admit? Multumesc.
Daca inscrisurile erau depuse la dosar(anexate la cererea de chemare in judecata)nu mai puteti cere inca odata, decat sa va referiti la ele.
Dar le ia in seama ori ba cand decide?

Alte discuții în legătură

Pânã când pot sã depun probe noi? marusca marusca In cadrul unui proces sint reclamanta...am depus probele pe care le consider necesare si am depus raspunsul la intimpinare ,urmind sa am termen curind. Am o ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie ROXANAPUSCASU ROXANAPUSCASU de cate ori poate fi ceruta comisia rogatorie in aceeasi actiune din instanta?de exemplu fosta sotie cere comisie rogatorie pt aflarea existentei sau ... (vezi toată discuția)