avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM al unui salariat care nu s-a mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM al unui salariat care nu s-a mai prezentat la servici.

Buna ziua .Am si eu o rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns la o intrebare.O salariata a fost in concediu de maternitate.Trebuia sa se prezinte la servici pe 20 August 2009 dar nimeni nu mai poate lua legatura cu ea.Cum trebuie sa procedam noi,institutia ptr a-i desface CIM????Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 26 August 2009
Ii trimiteti acasa o adresa cu confirmare de primire in care o instiintati ca in data de 20.08.2009 trebuia sa se prezinte la servici. In acea adresa mentionati si faptul ca trebuie sa va prezeinte eventual concediu medical ( daca are) pentru perioada aceasta ,daca nu ii veti desface contractul de munca pentru absente nemotivate.
Faceti-i o notificare prin care ii aduceti la cunostinta faptul ca la data de .... a expirat concediul de maternitate, dar aceasta nu s-a prezentat la serviciu. Convocati-o la cercetarea prealabila pentru a face dovada unei lipse justificate pentru perioada "descoperita", si precizati ca in cazul in care nu se va prezenta la cercetarea prealabila, ii veti desface CIM pentru abatere disciplinara. ;)
angajatorul poate aplica urmatoarele sanctiuni:
1. avertisment scris
2. suspendarea contractului de munca pt o perioada de 10 zile
3. desfacerea disciplinara a CIM.
Inainte de aplicarea uneia din aceste sanctiuni, trebuie efectuata cercetarea disciplinara prealabila.In acest sens,trebuie convocat salariatul in scris , iar in cazul neprezentarii salariatului la convocarea facuta, fara vreun motiv obiectiv, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii prealabile.
Daca nu da curs adresei, asa cum a spus colega mea, @dana dgb, incepeti procedura de concediere cu art.61, lit.a) din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca rusalim rusalim Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu? (vezi toată discuția)