avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva si punere in aplicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva si punere in aplicare

Buna ziua,
Am avut un proces de contestare a unei decizii de concediere. Dupa ce in prima instanta am pierdut actiunea findu-mi respinsa, apelul mi-a fost admis in parte in sensul ca instanta de apel a decis inlocuirea sanctiunii de concediere cu o penalizare de 10 % pe 3 luni, repunerea mea în situaţia anterioară, pe postul şi funcţia deţinute anterior si a dispus plata de catre angajator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care as fi beneficiat .
Am cateva intrebari punctuale la care v-as ruga sa-mi raspundeti.
1. Hotararea instantei de apel mai poate fi atacata ? Daca da, cum ?
2. Hotararea instantei de apel trebuie pusa in aplicare ? Daca da, in cat timp ? Trebuie sa fac eu anumite demersuri pentru punerea acesteia in aplicare ?
3. Daca se aplica punctul 1, in ce fel poate influenta punctul 2 ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:31, 6 Octombrie 2016
Hotararea este definitiva si executorie, daca angajatorul nu o pune de bunavoie in executare notificati angajatorul printr-un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea hotararii judecatoresti leonora leonora Buna ziua. In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere-aplicarea sentintei andy77 andy77 Buna ziua, Am contestat in instanta decizia de concediere emisa de angajator si am primit din partea acesteia castig de cauza care pe scurt a hotarat : ... (vezi toată discuția)