avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retragere aprobare teava gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retragere aprobare teava gaze

Este posibil ca vecinii sau asociatia de locatari sa retraga aprobarea pentru separarea la gaze?
In situatia in care tevile de gaz sunt deja instalate de ani de zile, centrala termica la fel si exista toate verificarile facute corect.
Singurul motiv pentru retragerea aprobarii ar fi faptul ca nu le convine ca le-am facut niste sesizari, asa ca retragerea aprobarii tevii de gaz ar fi un fel de razbunare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: locatar_abuzat , utilizator 20:52, 9 Octombrie 2016
Atat timp cat in baza acordului initial au fost executate lucrarile de instalare teava gaze,ulterior nu se mai pot face eventuale revizuiri,retragere acord
Dvs. consumati gaze naturale in baza unui contract de furnizare, asa ca lasati-ii pe cei de la asociatie sa-si faca numarul.

In relatia furnizor-conumator, suveran este contractul de furnizare. Asociatia de locatari nu are niciun cuvant de spus.
Faptul ca le faceti sesizari este foarte bine, daca se supara, inseamna ca aveti dreptate. daca sunteti hartuiti, discutati si cu politistul local, prima data verbal si daca nu se linistesc, mergeti la sectie, sesizati comandantul (doua exemplare, cu nr. de inregistrare).
La urmatoarea AG trebuie sa participati, puneti in discutie aceasta problema, luati o hotarare.

Intrebare:
Ati participat cu fonduri la constiuirea noii instalatii de furnizare a gazelor naturale (la vremea respectiva) ?
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Intreaga teava este platita de mine, fiind singurul locatar care si-a instalat centrala termica. De asemeni si toate celelalte cheltuieli necesare unei noi instalatii de gaze.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
locatar_abuzat, utilizator
In mod firesc nu ar trebui sa va creeze probleme vecinii, cu privire la instalatia de gaz separata pe care o aveti. Dar, exista un "dar" care conteaza mult: modul de a va intelege cu vecinii, gestionarea conflictelor si implicarea dumneavoastra in gospodarirea asociatiei.
Spun asta pentru ca de mai bine de un an de cand postati pe acest forum, am observat ca ati descoperit, ati scos in evidenta si ati sesizat sau reclamat foarte multe probleme. Problemele reclamate sunt referitoare la activitatea celor ce gestioneaza asociatia dar aveti probleme si cu alti vecini de pe scara.
E departe de mine gandul sa va dau sfaturi. Dar eu stiu ca vecinii sunt uneori mai aproape decat rudele. In vecinul de langa noi putem avea un prieten sau un dusman iar acest lucru depinde si de fiecare dintre noi.
De cand ati realizat debransarea si aveti instalatie de gaz separata, a venit vreun vecin sa va ceara acordul sa-si instaleze si el centrala proprie?
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Imi pare bine ca imi urmareste cineva postarile si va inteleg sfatul de a avea o relatie buna cu vecinii, dar totusi nu cred ca relatie buna inseamna doar sa inchidem ochii la ce se intampla ca sa nu deranjam pe nimeni. Eu mi-as dori sa ne implicam ca sa avem o scara curata si sa ne gospodarim intern, nu doar sa evitam orice cheltuiala ca sa platim cat mai putin si in rest face fiecare ce vrea, fara nici un fel de regulament.
Nu a solicitat nici un vecin sa se lege la teava de gaze, ca le-as fi dat, indiferent de cat de bine ma inteleg sau nu cu respectivul.
Nemultumirea lor este ca teava mea este pe holul comun, unde ei au facut spatiu de depozitare si si-au depozitat mobila, iar eu le-am cerut sa nu mai depoziteze pe hol, ci sa-si tina mobila in casa, asa ca se pare ca si ei vor sa-mi iau eu teava daca ei isi vor lua mobila.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
locatar_abuzat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)