avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce parere aveti este legal????????
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce parere aveti este legal????????

Am urmatoarea situatie:
Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO.
In cazul in care se refuza un BO am dreptul sa-l introduc in banca(se face o intelegere scrisa intre mine si el ptr. acest lucru.
va rog sa-mi spuneti daca ce fac are temei legal.
Cel mai recent răspuns: dyas , utilizator 08:18, 15 Decembrie 2006
chiar nu poate nimeni sa-si dea cu parerea.?????????
e ok.
in alb va referiti fara suma trecuta pe cec? interesant de gasit asa beneficiari...
B-) eLA . #-o Aoleo aoleu. Nu accepta asa ceva. Pai daca iti spune ca iti da cec " in alb " nu te gandesti ca NU ARE ACOPERIRE IN BANCA ? la fel si cu B.O. ( biletul la ordin ).Si acesta poate sa fie la fel fara acoperire in banca ( adica sa nu aiba bani in cont ).Siatunci degeaba le introduci in banca. Mie nu -mi miroase a bine. De regula firmele care aleg aceasta modalitate de plata sunt " TEPARI ". ATENTIE MARE ! ca te prajesti rau de tot. Sfatul meu ? Nu da marfa pe baza de cec in alb si nici pe baza de bilet la ordin. Doar pe baza unei comenzi ferme efectuate de ei si a ordinului de plata efectuat de ei, cu stampila bancii si numai dupa ce te asiguri ca ti-au intrat banii in cont. ;) Eventual daca nu-i cunosti cere si o scrisoare de bonitate bancara de la ei.B-)
lucram cu ei de ani de zile si furnizam marfa doar pe baza de comanda ferma iar in termen de 5 zile de la emiterea facturii ei trebuie sa plateasca doar ca nu platesc tot timpul la termen sau char f tarziu. asa ca cei de la vanzari s-au gandit la aceasta posib cu cecul in alb........
am vrut sa aflu si alte pareri........ nu fac prostii stati linistiti.
oricum eu va multumesc frumos pentru sfaturile acordate.
si va pupic pe toti.
daca fila CEC este insotita de o convetie in care e scris ca este lasata garantie e aproape egal cu 0 poate cel mult sa ia 6 luni cu suspendare pe legea cecului

Alte discuții în legătură

Este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Ce parere aveti este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)