avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fiecare poate plati ce doreste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fiecare poate plati ce doreste?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
avem un proprietar care, lunar, vine si spune: din intretinerea pe luna asta platesc mai putin salariul femeii de serviciu, abonamentul la lift, salariul administratorului.
Are voie sa plateasca ce vrea?
Ii putem refuza incasarea daca nu plateste toata suma?
Prin acest mod, a strans deja datorii de peste 5000 lei. Auzisem de o prevedere din codul fiscal conform careia la plata unor obligatii financiare se sting intai datoriile cele mai vechi. Este aplicabila si la asociatiile de proprietari? Ma puteti ajuta cu un articol de lege?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:02, 12 Octombrie 2016
Adica... un fel de care pe care! Ca la piata! Ca doar omul vine "la bors".... Nu sunteti angajat "in parte" la acea asociatie, ca sa alegeti cui faceti "favoarea" de a-i incasa banii...sunteti cam obligat!
As vrea sa vad practic, in realitate cum ma poate obliga un restantier sa-i rezolv o problema, daca eu sunt administrator, presedinte, casier... orice in acea asociatie!
Repet, cum ma poate obliga!?
Nu are decat sa reclame la luna, sa convoace adunarea generala si sa propuna alegerea altui presedinte s.a.m.d. Adica el sa faca ceva dar pe mine nu ma poate obliga.
Sunteti obligat sa incasati sumele restante! A incasa suma restanta nu inseamna ca ii rezolvati o problema de orice alta natura, nu confundati!! Genul acesta de suficienta este des intalnita in randul celor care administreaza asociatiile de bloc si nu face decat sa creeze si mai multe probleme si tensiuni. Chiar va credeti pe mosia proprie acolo unde va aflati?? Jenant raspunsul dat! De implicare pozitiva pe langa atributiile care va revin, ati auzit?
Inca o data va atentionez sa nu confundati, am luat atitudine din principiu, eu sunt una dintre persoanele care si-a permis intotdeauna sa plateasca la timp!
a_ddina,

Nu este rau ce spuneti, insa am impresia ca nu ati citit topicul de la inceput, unde autorul zice ca omu' vine si plateste ce vrea el, adica nu se refera la o anumita luna de plata, ci zice ca nu vrea sa plateasca salariile adminului, a casierului, a ingrijitorului.
Aici este treaba. Adica dumnealui este pentru contra daca ati priceput.
Daca recititi ce v-am spus, poate va reconsiderati faza cu obligatia adminului sau in general a asociatiei sa presteze servicii pentru un nene care te ignora, in ideea ca nu vrea sa-si achite obligatiile de plata inscrise pe lista de plata.

Ei, daca veni vorba, un asa personaj avem si noi in asociatie, numai ca acesta este cam suparat pe viata, este actionat in instanta de trei ori, iar acum ii mai confectionam un dosar...
a_ddina a scris:
Chiar va credeti pe mosia proprie acolo unde va aflati?? Jenant raspunsul dat! De implicare pozitiva pe langa atributiile care va revin, ati auzit?
Inca o data va atentionez....

Stimabila, cred ca folositi un limbaj neadecvat si nu e bine.
Eu nu sunt pe mosia mea ci sunt proprietar si privesc situatia din punct de vedere al proprietarilor cinstit care isi achita corect datoriile cate asociatie si pe langa aceasta mai si contribuie la buna gospodarire a asociatiei.
Daca raspunsul meu este jenant, va rog sa dati dumneavoastra un raspuns acestor oameni care nu stiu cum sa-l determine pe acel proprietar sa-si plateasca restantele de 5000 lei (cinci mii lei). Acesata suma, in asociatia noastra, poate insemna intretinerea pe 4-5 ani a unui apartament cu doau camere si doua persoane.
Nu stiu daca realizati ce inseamna asta pentru o asociatie care ar avea 10% asemenea restrantieri.
De implicare pozitiva, nu numai ca am auzit ci o fac in permanentata. Cititi ceea ce am scris in opt ani pe acest forum si va convingeti.

Sper sa va reveniti si sa nu ma confundati cu altcineva.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Regulament incasare restante contestate lunar denissse denissse Buna ziua. Sunt administrator si as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea problema legata de incasarea unor restante pe care proprietarul nu le considera ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)