avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara daca am ramas fara serviciu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara daca am ramas fara serviciu

Buna ziua,

As dori sa stiu cum anume se calculeaza pensia alimentara, in cazul in care nu mai am serviciu.
Sa presupunem ca maine raman fara serviciu. Pot deschide proces de recalculare a pensiei alimentare imediat? Nemaiavand serviciu stiu ca trebuie, totusi, sa platesc un sfert din venitul minim pe economie.
Sa consideram urmatoarea speta:
1) Maine raman fara serviciu
2) In cateva zile deschid proces de recalculare a pensiei
3) Procesul poate dura cateva luni, timp in care eu continui sa nu am serviciu

In acest caz, din data inceperii procesului, voi plati acel sfert din salariul minim pe economie, avand in vedere ca nu mai am salariu si nici alt venit?

Daca pana la finalizarea procesului nu am serviciu, poate instanta hotari sa imi calculeze cuantumul pensiei pe ultimele 6 luni, ca in mod obisnuit, sau se tine cont de faptul ca inca de la inceputul si pana la sfarsitul procesului nu mai am loc de munca si nici alt venit?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:50, 14 Octombrie 2016
Daca veti fi disponibilizat si trecut in somaj, veti plati 25% din venitul cert, adica din somaj, si nu vi se va raporta la salariul minim pe economie, dar cu conditia sa depuneti cererea la judecatorie chiar din prima zi cind nu veti mai figura angajat.

Asa este reglementat prin ART. 529 din noul COD civil;
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pensiei alimentare mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila si sa platesc o pensie alimentara de 100 euro/luna prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Bombardier Bombardier Buna seara,sunt divorțat din 2015 am custodie exclusiva ptr cei doi copii minori de 10 ani respectiv 15 ani rezultați din căsătorie nu am primit pensie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil si pensie alimentara Greenfighter Greenfighter Buna ziua, firma unde lucrez a restructurat locurile de munca din departamentul meu, fiind fortat sa intru in CCC, am ales ca pt 1 an de zile sa stau acasa in ... (vezi toată discuția)