avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire carnet de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire carnet de conducere suspendat

Buna ziua,
Ieri mi-a fost suspendat carnetul de conducere pentru depasirea cu 63 KM a limitei de viteza , la intrarea intr-o localitate.( am fost inregistrat cu 113 KM/h)
As avea cateva intrebari:
1.Cum puteam sa reduc de la 110KM/h la 50 KM/h instantaneu, la intrarea in localitate ?( acceptand ca limita de viteza legala permisa intre localitati este de 110KM/h).
2.Inregistrarea a fost facuta cu aparat radar tip pistol, de la o distanta de cca 1KM ( cum mi-a putut vedea numarul de inmatriculare de la aceasta distanta?)
3.Avand in vedere ca in urma cu3 ani si 11luni am mai avut permisul suspendat pentru aceeasi cauza, mai pot beneficia de reducere a suspendarii la 30 de zile?
4.In caz ca fac contestatie in justitie, pot spera ca termenul de 3 ani de la precedenta suspendare sa se calculeze de la momentul ramanerii definitive a deciziei instantei de judecata ? ( sau termenul se calculeaza de la momentul savarsirii faptei)
5. Daca dau examenul 13 din 15 si il iau, perioada de suspendare se reduce cu 30 de zile( la 60 de zile)
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Vladimir53, utilizator

Alte discuții în legătură

Reeexaminare Marinela98 Marinela98 Bună ziua, am fost surprinsa pe autostrada cu viteza de 170 km/h, in momentul acela nu implinisem 1 an de cand am obtinut permisul, deci limita pentru mine ... (vezi toată discuția)
Cumulare perioada suspendare permis andreasmoldovan andreasmoldovan Buna ziua As vrea sa știu concret dacă perioadele de suspendare se cumulează între ele, adică : In data de 9 Aprilie 2019 mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)