avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reeexaminare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reeexaminare

Bună ziua, am fost surprinsa pe autostrada cu viteza de 170 km/h, in momentul acela nu implinisem 1 an de cand am obtinut permisul, deci limita pentru mine era de 110km/h, depasind astfel limita legala de viteza cu 60 km/h. Permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile. Întrebarea mea este : trebuie să dau reexaminare pentru a-mi redobandi permisul sau îl pot ridica fara probleme?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 15:21, 16 Decembrie 2020
Eu consider că îl puteți ridica peste 90 de zile, adică atunci când expiră suspendarea.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
B) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.


Nu trebuie sa dati testarea obligatorie, insa nici la reducere nu puteti beneficia.

Dupa 90 zile mergeti la politie si ridicati permisul.

Grija mare insa, daca circulati cu el suspendat se considera conducere fara permis si atunci se risca anularea lui + inchisoare cu suspendare.
Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost redusa la 30 zile. Mi-am redobandit permisul, iar la o luna distanta mi s-a suspendat din nou permisul pentru aceeasi fapta, pedeapsa fiind majorata cu 30 zile, in total fiind 120 zile. Mai pot sustine examenul pentru a se reduce pedeapsa? Multumesc!
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)
In acest moment am permisul auto suspendat 90 zile si circul ... servterm servterm In acest moment am permisul auto suspendat 90 zile si circul cu acea dovada de 15 zile. Cum dobandesc permisul daca nu vreau sa beneficiez de acea reducere a ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet de conducere suspendat Vladimir53 Vladimir53 Buna ziua, Ieri mi-a fost suspendat carnetul de conducere pentru depasirea cu 63 KM a limitei de viteza , la intrarea intr-o localitate.( am fost inregistrat ... (vezi toată discuția)