avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca casa

Buna ziua,
Parintii au primit de la bunici in anul 1974 casa cu titlu de donatie mandatar find bunicul care a decedat acum 12 ani Casa a fost achizitionata de la o a terta persoana cu act de vanzare cuparare de catre bunicul ,aceea terta persoana a cui a fost proprietatea a imputernicit la randul sau pe tatal dansei pt a vinde proprietatea .Deci efectiv tranzactia s-a desfasurat intre bunicul si tatal imputernicit al proprietarei(DECEDAT LA RANDUL SAU). Banii au fost achitati in 2 transe o parte la inscrierea imobilului in cartea funciara ,in fata notarului iar cealalta parte a fost achitata dar nu in prezenta notarului,doar intre cumparator si vanzatori fara martori si ne existand nici un act ca s-a achitat transa a 2a.Casa are ipoteca la cadastru .
Am incercat sa dam de urmasii vanzatorului dar nu am reusit.
Intrebarea mea este cum putem ridica ipoteca de pe casa in caz ca am dori sa o vindem? O alta intrebare ar fii daca parintii find in viata inca si ar dori sa treaca casa pe numele meu si al surorii mele care este procedura?
Multumesc anterior
Cel mai recent răspuns: andi_erika , utilizator 14:33, 11 Octombrie 2016
Buna ziua,
Se va proceda de parintii dumneavoastra la o vanzare cumparare sau la o donatie catre dumneavoastra si sora.
Cat priveste chestia cu banii, e tare incurcata si va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va ajute.
multumesc de raspuns deci daca transcrie pe numele nostru atunci noi vom mosteni problemele legate de casa
chiar daca mostenitorii celui care au vandut nu au avut nici o pretentie pana acum nu se poate ridica ipoteca pe casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Carolina17 Carolina17 Bunica mea are un apartament, nu are copii sau frati, prin urmare doar eu sunt mostenitoarea ei, as vrea sa stiu cum se procedeaza si cat costa sa transcriu ... (vezi toată discuția)
Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)