avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii acordare somaj

Buna ziua.Un angajat doreste somaj.A lucrat la o alta firma unde i s-a incetat contractul cu 55b. Apoi a lucrat la firma noastra 2 luni. Doreste sa ii incetez contractul in asa fel incat sa poata lua somaj...dar beneficiaza de somaj in conditiile in care dincolo a terminat cu 55b dincolo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 18 Octombrie 2016
RuxandraLarisa a scris:

La firma actuala va inceta in decembrie 2016 cu art.56 lit.i . ....


Perioada eligibila pentru somaj este decembrie 2014 - decembrie 2016 . In aceasta perioada va trebui sa aiba minim 12 luni de stagiu de cotizare.

Detaliati exact ce statut a avut in aceasta perioada.
A fost angajata la o alta firma cu contract de munca incetat cu 55 b, dar din ce ati spus mai devreme conteaza cu ce o sa inceteze la locul actual de munca...
Conteaza si stagiul minim de cotizare .

De exemplu : 1 luna lucrata cu 8 ore/zi = 2 luni lucrate cu 4 ore/zi = 4 luni lucrate cu 2 ore/zi

Astfel, daca in ultimele 24 de luni anterioare datei de incetare a c.i.m. a lucrat cu 2 ore/zi nu va beneficia de somaj.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pe mine ma intereseaza daca este ok ca are contractul cu 2 ore....
C.i.m. cu 2 ore/zi este pe toata perioada eligibila pentru somaj, si anume : decembrie 2014 - decembrie 2016 ?

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu perioada determinata si concediu de crestere copil Anad5 Anad5 Buna ziua, Am si eu o speta : in mai 2013 m-am angajat cu contract de munca pe perioada determinata pana in decembrie 2016. in luna septembrie 2016 am ramas ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata. Gabriella& Gabriella& Buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca dupa expirarea unui contract de munca pe perioada determinate de trei luni am dreptul la somaj ? Ce acte sa solicit de ... (vezi toată discuția)