avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... functie director
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

functie director

Buna seara!
in cadrul institutiilor de invatamant,un director adjunct poateundeplini si functia de diriginte?
care este legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 15 Octombrie 2016
Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice nr.5559/27.10.2015 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul 2016-2017

Art.18
.....
(3) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control nu poate îndeplini funcţia de diriginte, nu poate efectua ore de consiliere şi orientare vocaţională şi nici ore de dirigenţie. În situaţii excepţionale, când la nivelul unei unităţi de învăţământ nu există suficiente cadre didactice calificate titulare sau angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, personalul didactic de conducere şi personalul didactic de îndrumare şi control numit în funcţie cu jumătate de normă poate îndeplini şi funcţia de diriginte, la propunerea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ şi aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretansfer consimtit Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Un cadru didactic titular in invatamantul special se poate pretransfera la o unitate de invatamant de masa? Potrivit art 31(9) din Metodologia ... (vezi toată discuția)
Metodologie miscarea personalului didactic Cecilia P Cecilia P (2) În cazul în care restrângerea de activitate vizează două sau mai multe persoane de aceeaşi specialitate, inclusiv cadre didactice titulare în ... (vezi toată discuția)
Profesor titular, as dori sa iau 2 ani de concediu ... MihaelaCDStoica MihaelaCDStoica Bună ziua. Profesor titular, as dori sa iau 2 ani de concediu fara plata si nu gasesc articolul din lege conform caruia se poate. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)