avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat - vanzare-cumparare cu mandat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat - vanzare-cumparare cu mandat

Buna dimineata....apelez la dumneavoastra cu urmatoarea speta....verisoara mea impreuna cu sotul acesteia au dat procura matusii mele sa vanda cui va crede de cuviinta, cu pretul si in conditiile pe care le va considera necesare ( am citat o parte din procura) iimobilul ce le apartine. Matusa mea ar dori cu aceasta procura sa ia pentru sine acest imobil, adica sa si l vanda singura ei .....sa nu credeti ca este vreo profitoare. Varisoara mea si sotul acesteia au cumparat aceasta vila cu cele doua apartamente vandute de matusa mea....sotul verisoarei mele nu este in total credincios sotiei acesta avand si relatii pasagere cu alte doamne din care a rezultat la un moment dat si un copil. ...sotul verisoarei mele nu a liucrat multi ani, fiind genul de barbat comod care lasa toate greutatile pe umerii celorlalti membrii ai familiei . Acum verisoara mea este plecata in Anglia unde are un servici iar matusa mea are grija de copilul minor si de toata gospodaria.....practic matusa mea doreste sa isi ia inaspoi valoarea celor doua apartamente si totodata sa puna " la adapost" imobilul pentru cei doi nepoti.....matusa mea ar fi foarte linistita daca ar putea sa faca tranzactia pe numele ei direct....va multumesc anticipat pentru raspuns....o zi minunata si speram si cu un picut de soare
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:48, 13 Octombrie 2016
nu poate pt ca procura nu ii permite, trebuia sa prevada asta, un pret exact..
Apoi, chiar daca vinde unui tert, banii sunt ai sotilor.
Buna ziua,

Conform legii, este interzis mandatarului sa cumpere bunul pentru care a primit imputernicirea de a-l vinde.

Totusi, este permisa incheierea contractului de vanzare cumparare cu sine insusi (in dubla calitate de mandatar al vanzatorului si de cumparator direct), doar daca in procura speciala este permis acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinatorul procurii poate vinde casa sotiei sale? goby goby Buna ziua! Am un prieten bun care a plecat in strainatate.Mi-a facut procura pe o casa de la tara pe care el nu pune prea mare pret, sa o vand eu, ca sa ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare siesi Lisimah Lisimah Este legala o asemenea procura in care imputernicitul poate vinde siesi imobilul care face obiectul procurii?Dupa opinia unor notari nu se poate,fiind conflict ... (vezi toată discuția)