avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Remediere teava de gaze comuna fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Remediere teava de gaze comuna fara acordul proprietarului unei parti din subsol

Buna seara!
Sunt intr-o situatie care pare fara iesire, cu toate ca in mod normal ar fi trebuit sa se fi rezolvat rapid.
Locuiesc intr-un imobil cu 35 de apartamente (unele proprietare personala, altele - putine - proprietatea statului) - care nu are asociatie de proprietari - ci doar asociatie de locatari.
La parter, o parte a imobilului este detinut de o firma - care are si subsolul pe aceeasi suprafata, fara acces din subsolul comun.
Ca urmare a reviziei furnizorului de gaz, s-au montat senzori, electrovalve, s-a facut rezivie pentru fiecare apartament in parte care are contor de gaz, si s-a verificat instalatia comuna.
In zona subsolului unde se afla proprietatea firma privata, s-au detectat zone de teava care trebuie schimbata, in plus, este necesara montarea senzorilor in acea zona.
Din nefericire, Firma existenta, care nu foloseste gaz, nu isi mai da acordul pentru executarea reparatiilor necesare si nici pentru montarea senzorilor, nemaidorind ca acea portiune de teava care trece prin subsolul firmei sa fie activa, refuzand orice fel de propunere venita din partea noastra sau a celor de la reparatii/ service a furnizorului de gaz.
Aici intervine marea problema -
Conditiile tehnice nu permit modificarea traseului tevii pe fatada blocului - sunt usi, ferestre, etc, iar calcanul imobilului nostru se invecineaza cu o proprietate fara imobil, nefiind cunoscut proprietarul, astfel incat nu avem acordul acestuia, deci nici dreptul legal sa intram pe proprietatea lui si nici sa tragem aceasta teava pe calcanul nostru, prin acea zona.
Astfel, ne aflam in imposibilitatea gasirii unei solutii pentru remedierea tevii comune actuale si, de mai mult de 14 zile nu avem gaze in imobil, ceea ce inseamna caldura, apa calda sau aragaz, imobilul nefiind niciodata conectat la termoficare.
Ma puteti sfatui care ar fi solutia legala si, evident, cea mai rapida in aceasta situatie?
Din pacate, vremea rece ne-a cauzat multe neplaceri si nu stiu cum se va solutiona...
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
Elenacristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elenacristina , utilizator 08:59, 16 Octombrie 2016

1-Situatia expusa de dv este una atipica,care necesita analiza aparte pentru solutionare
2-
La parter, o parte a imobilului este detinut de o firma - care are si subsolul pe aceeasi suprafata, fara acces din subsolul comun.

Sustineti ca firma detine si subsolulimobilului de locuit in comun
In ce calitate detine subsolul imobilului,proprietar,chirias,concesionar ?
3-
Firma existenta, care nu foloseste gaz, nu isi mai da acordul pentru executarea reparatiilor necesare si nici pentru montarea senzorilor,

Instalarea senzorilor pe partea comuna de imobil deoarece este vorba despre subsolul tehnic reprezinta obligatie legal prevazuta care nu este conditionata de acordul tertilor
4-Contactati persoana specializata care sa analizeze responsabil raportul juridic prin care firma respectiva "detine" subsolul tehnic al imobilului,de verificat obligatii firma vis-a-vis de asociatia de locatari
Din prezentarea dv ,este neclar cum subsolul tehnic al imobilului este detinut de catre o firma
ISU nu permite ocuparea subsolurilor tehnice
Va multumesc pentru raspuns!
Incerc sa va raspund pe puncte, poate ma puteti sfatui in continuare!

la pct 2 - Firma respectiva detine calitate de proprietar o parte din imobil, respectiv o parte din parter + subsolul aferent.(in continuarea subsolului nostru comun, dar despartit total de un zid.
spatiul de la subsol, detinut de firma, are 2 camere complet izolate una de alta, dar cu un perete comun.
Prin aceasta zona trece captul tevii de gaz de la finalul traseului.

la pct 3 - care este temeiul legal pe care il piutem invoca sustinand: "Instalarea senzorilor pe partea comuna de imobil deoarece este vorba despre subsolul tehnic reprezinta obligatie legal prevazuta care nu este conditionata de acordul tertilor"

Despre ISU sau alte aprobari, nu pot sa va dau amanunte -
stiu insa ca impobilul - care este vechi - a avut o astfel de impartire, spatiul firmai respective fiind detinuta cu mult inainte de un magazin.
Probabil ca de pe acea vreme s-au separat zonele de subsol -

va multumesc si sper sa ma pot lamuri mai bine despre cum putem aborda aceasta problema!
Dv ati precizat ca la nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de locatari,respectiv opereaza disp L nr 114/1996+norme de aplicare
L nr 230/2007 +HG nr 1588./2007 guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari-deci nu pot fi invocate in speta dv
Problema nu este clara referitor la subsol-fara analiza responsabila a documentelor este hazardat a emite raspuns
Indiferent de statutul spatiului ,daca acesta este traversat de instalatie parte comuna,
proprietarul are obligatia sa permita accesul pentru verificare,inspectie,eventual remediere defectiuni la partea comuna de instalatii din condominiu
Daca amiabil nu puteti solutiona,in instanta trebuie sa va aprovizionati cu multa rabdare,
deoarece termenele de judecata se acorda la intervale care garantat nu va permit solutionarea in acest an
va multumesc pentru raspuns.
da, pare ca ne asteapta o iarna mai greu de dus, avand in vedere ca imobilul nu are incalzire centrala, fiecare apartament avand ca principal combustibil gazul!

:sorry:

inca o data, multumesc,
noapte buna
Vreti sa treceti pe la vecin cu ceva ce pe el nu il intereseaza. Dumneavoastra ce i-ati respunde cuiva care ar vrea sa treaca cu o teava prin proprietatea dumneavoastra? E simplu - platiti. Cat ma costa sa trec cu teava pe la dumneavoastra? Sau ce chirie imi luati? Cu procesul riscati sa aveti caldura in deceniul urmator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Tevi cumune in boxa unui proprietar denigra denigra Buna seara.am si eu o intrebare.Locuiesc la parterul unui bloc de 2 etaje.Vecinul de deasupra ma inunda la interval de cateva luni.Problema este ca se inunda ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă zidul comun între doua apartamente este ... Maria 1969 Maria 1969 As dori sa știu dacă zidul comun între doua apartamente este parte comuna a asociației sau parte comuna a celor doua proprietăți? S-a reparat o conducta ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament pentru reparatii comune elena963 elena963 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc la parter si de curand s-a spart o teava de apa ce alimenteaza incalzirea pe o coloana.Am inchis de la subsol apa si am ... (vezi toată discuția)